SEASON 2 Επεισόδιο 3 – Κύπρος 1ο μέρος

1000 ΜΙΛΙΑ ΓΕΥΣΕΙΣ με τον Βαγγέλη Δρίσκα

Η εκπομπή που μας ταξίδεψε στην πρώτη σεζόν στα πιο ξεχωριστά και ενδιαφέροντα από άποψη γαστρονομίας μέρη του πλανήτη, επιστρέφει στις οθόνες μας και συνεχίζει με νέα επεισόδια για δεύτερη χρονιά.

Στο 3ο επεισόδιο «1000 Μίλια Γεύσεις» της δεύτερης χρονιάς, το Σάββατο 2 Ιανουαρίου στις 20.00 στον ΣΚΑΪ, ο Βαγγέλης Δρίσκας μας ταξιδεύει στην Κύπρο. Εξερευνώντας το νησί, ανακαλύπτει μοναδικούς γευστικούς και πολιτιστικούς θησαυρούς και μας κάνει να δούμε την Κύπρο με άλλη ματιά.
Το ταξίδι ξεκινά από την Λάρνακα, μία πόλη με ιστορία χιλιάδων χρόνων και το μεσαιωνικό κάστρο της.

Η επόμενη στάση μας είναι σε ένα από τα μεγαλύτερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα επάνω σε μία από τις μεγαλύτερες παραλίες του κόσμου. Εκεί δοκιμάζουμε την σύγχρονη και δημιουργική πλευρά της κυπριακής κουζίνας. Ακολουθεί ένα οδοιπορικό στα Λεύκαρα, ένα πανέμορφο χωριό που έχει ανακηρυχθεί από την Ουνέσκο σαν τόπος ξεχωριστής ομορφιάς για να γνωρίσουμε το λαογραφικό μουσείο με τα περίφημα κεντήματα μαζί με πολλές ακόμη εκπλήξεις.

Η Ασγάτα είναι η περιοχή που κρύβει ένα νόστιμο μυστικό που αποκαλύπτεται στις κάμερες της εκπομπής. Το εστιατόριο «Χρυσολεμονιά» είναι φημισμένο για την παραδοσιακή κυπριακή κουζίνα που την δοκιμάζουμε από τα χέρια της κας Γιώτας σε μία ανεπανάληπτη φιλοξενία.

Ακολουθεί μία επίσκεψη σε παραδοσιακό τυροκομείο για να δούμε πώς φτιάχνεται η αναρή και το χαλλούμι, δύο από τα πιο γνωστά κυπριακά τυριά. Σε όλη αυτή την διαδρομή, συναντάμε ντόπιους που ασχολούνται με την γαστρονομία και την λαογραφία για να μας ξεναγήσουν με τον δικό τους τρόπο στην ιστορία, τις γεύσεις, και τις παραδόσεις της Κύπρου που μας εκπλήσσει σε κάθε μας βήμα. 
Στο ενδιάμεσο κάνουμε στάσεις στο εργαστήριο του Βαγγέλη που μας ετοιμάζει ξεχωριστά πιάτα με κυπριακά προϊόντα.
Για ακόμη μία φορά, ανθρώπινες ιστορίες φαγητού, ήχοι, γεύσεις και εικόνες που μαγεύουν, μπλέκονται σε ένα συναρπαστικό επεισόδιο.

«1000 Μίλια Γεύσεις»: Ταξιδέψτε στα πιο συναρπαστικά μέρη του πλανήτη και δοκιμάστε μοναδικές γεύσεις παρέα με τον Βαγγέλη Δρίσκα κάθε Σάββατο βράδυ στον ΣΚΑΪ.

Γι ακόμη μία χρονιά θα διευρύνουμε τους γευστικούς μας ορίζοντες!

Φωτογραφίες από το τηλεοπτικό γύρισμα στη Κύπρο

Επεισόδιο 3 - Κύπρος 1ο μέρος

Αλμυρά λουκουμαδάκια με χαλλούμι

  • 250 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
  • 375 ml κρύα μπίρα
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 300 γρ. τριμμένο χαλλούμι
  • λάδι για τηγάνισμα
  • ποικιλία από φρέσκα σαλατικά για το σερβίρισμα
  • 12 ραπανάκια
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα με μέλι KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • μεμβράνη τροφίμων SANITAS

ALMYRALOYKOYMADAKIAMEXALLOUMISITEΑνακατέψτε σε ένα μπολ το αλεύρι, την μπίρα, το μπέικιν, σκεπάστε με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε το μείγμα για μισή ώρα στο ψυγείο.

Λίγο πριν τηγανίσετε τους λουκουμάδες, ρίξτε το χαλλούμι τριμμένο και ανακατέψτε.

Ζεστάνετε το λάδι, ρίξτε κουταλιές από το μείγμα (όπως κάνετε τους λουκουμάδες) και αφήστε να ροδίσουν.

Βγάλτε τους λουκουμάδες με τρυπητή κουτάλα και αφήστε τους να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί. Τρίψτε τα ραπανάκια στον πολυκόπτη.

Προσθέστε το βαλσαμικό ξίδι, την μουστάρδα, το ελαιόλαδο και πολτοποιήστε το μείγμα.

Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα σαλατικά με το ντρέσσινγκ και λίγο ανθό αλατιού.

Σερβίρετε τα λουκουμαδάκια με την σαλάτα.

 

Μοσχαράκι στη γάστρα με Kουμανταρία

  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κρέας ΑΡΩΜΑ 3
  • 750 ml Κουμανταρία
  • 500 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου
  • 500 γρ. μανιτάρια
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 3 κουτ. γλυκού πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 2 ξύλα κανέλας ΜΠΑΧΑΡ
  • 2 αστεροειδείς γλυκάνισους ΜΠΑΧΑΡ
  • 2 φύλλα δάφνης ΜΠΑΧΑΡ
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • γάντια μίας χρήσης SANITAS
  • πουρέ από πατάτες Κύπρου για το σερβίρισμα

MOSXARAKISTHGASTRAMEKOYMANTARIASITEΚόψτε το κρέας σε μικρότερα κομμάτια.

Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια, το κρέας και τα καρότα για αρκετά λεπτά σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σβήστε με τη Κουμανταρία και ρίξτε τα μανιτάρια ολόκληρα, τον πολτό σκόρδου, τα ξύλα κανέλας, τους αστεροειδείς γλυκάνισους, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάστε την κατσαρόλα και συνεχίστε το μαγείρεμα στον φούρνο στους 170ο C για 2 ώρες.

Όταν μαγειρευτεί το φαγητό, ρίξτε τον μαϊντανό, ανακατέψτε και σερβίρετε με τον πουρέ πατάτας.

 

ESPRESSO MARTINI

Για 2 άτομα
  • 2 εσπρέσο Ciocco Ginger ή Ciocattino NESPRESSO
  • 2 σφηνάκια βότκα
  • 2 σφηνάκια λικέρ καφέ
  • 2 κουτ. σούπας σιρόπι αγαύης
  • παγάκια

MARTINIESPRESSOSITEΕτοιμάστε τους εσπρέσο.

Βάλτε στο σέικερ τους εσπρέσο, την βότκα, το λικέρ καφέ και το σιρόπι αγαύης και χτυπήστε το μείγμα.

Τρίψτε τα παγάκια στον πολυκόπτη Bosch, μοιράστε τα στα ποτήρια και σερβίρετε το Espresso Martini.

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes