SEASON 2 Επεισόδιο 2– Πρωτοχρονιά σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

1000 ΜΙΛΙΑ ΓΕΥΣΕΙΣ με τον Βαγγέλη Δρίσκα

Η εκπομπή που μας ταξίδεψε στην πρώτη σεζόν στα πιο ξεχωριστά και ενδιαφέροντα από άποψη γαστρονομίας μέρη του πλανήτη, επιστρέφει στις οθόνες μας και συνεχίζει με νέα επεισόδια για δεύτερη χρονιά.

Στο 2ο επεισόδιο «1000 Μίλια Γεύσεις», της δεύτερης χρονιάς, ο Βαγγέλης Δρίσκας συνεχίζει την ξενάγηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, για να δούμε τι μας ετοιμάζουν σε εστιατόρια και μπαρ για την Πρωτοχρονιά και ποιες λιχουδιές μπορούμε να βρούμε για το γιορτινό τραπέζι ώστε να υποδεχτούμε την νέα χρονιά με τον καλύτερο τρόπο.
Επισκεπτόμαστε τα πιο δημοφιλή στέκια της Θεσσαλονίκης ξεκινώντας από το εστιατόριο που ετοιμάζει ένα εντυπωσιακό brunch για την πρώτη μέρα του νέου χρόνου, ένα μπαρ που προτείνει μοναδικά γιορτινά κοκτέιλ με γεύσεις και αρώματα εποχής και ένα παντοπωλείο στο κέντρο της πόλης στο οποίο βρίσκει κάποιος εκτός από τα πιο εκλεκτά προϊόντα από όλο τον κόσμο και ξεχωριστές γιορτινές λιχουδιές. 
Στην Αθήνα, στο εστιατόριο Aleria, συναντάμε τον σεφ Γκίκα Ξενάκη, που έχει βραβευτεί για την δημιουργική του ελληνική κουζίνα. Εκεί, δοκιμάζουμε τις προτάσεις του για ένα ξεχωριστό Πρωτοχρονιάτικο μενού. 

Φυσικά, δεν λείπουν και οι προτάσεις του Βαγγέλη Δρίσκα που μας ετοιμάζει στο εργαστήριο του, τα πιο ξεχωριστά πιάτα για το γιορτινό τραπέζι, εμπνευσμένα από τα ταξίδια και τις περιπλανήσεις του.
Για ακόμη μία φορά, ανθρώπινες ιστορίες φαγητού, ήχοι, γεύσεις και εικόνες που μαγεύουν, μπλέκονται σε ένα συναρπαστικό επεισόδιο.

«1000 Μίλια Γεύσεις»: Ταξιδέψτε στα πιο συναρπαστικά μέρη του πλανήτη και δοκιμάστε μοναδικές γεύσεις παρέα με τον Βαγγέλη Δρίσκα κάθε Σάββατο βράδυ στον ΣΚΑΪ.

Γι ακόμη μία χρονιά θα διευρύνουμε τους γευστικούς μας ορίζοντες!

 

Φωτογραφίες από το Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο

Επεισόδιο 2– Πρωτοχρονιά σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Ταρτάκια με κοτόπουλο και μανιτάρια

Υλικά για 12 ταρτάκια
  • 2 φύλλα ζύμης κουρού700 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου ΠΙΝΔΟΣ
  • 100 γρ. μπέικον γαλοπούλας σε φέτες ΥΦΑΝΤΗΣ
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. γλυκού πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 300 γρ. μανιτάρια
  • 3 κουτ. σούπας βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
  • 400 ml κρέμα ΝΟΥΝΟΥ Light
  • 100 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 5-6 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • γάντια μίας χρήσης SANITAS

TARTAKIAMEKOTOPOYLOKAIMANITARIA1Κόψτε 6 δίσκους με διάμετρο 12 εκ. περίπου από τα φύλλα κουρού.

Απλώστε τους δίσκους ζύμης σε φόρμες για ταρτάκια και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 20- 25 λεπτά.

Ψιλοκόψτε το μπέικον, το φιλέτο του κοτόπουλου, και κόψτε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.

Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι, τον πολτό σκόρδου και το μπέικον και προσθέστε το ψιλοκομμένο κοτόπουλο.

Αφού πάρει χρώμα, προσθέστε τα μανιτάρια και συνεχίστε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν.

Αλατοπιπερώστε, ρίξτε την κρέμα, προσθέστε το θυμάρι και την παρμεζάνα.

Ανακατέψτε και μοιράστε το μείγμα στις ψημένες βάσεις.

 

Πρωτοχρονιάτικα κρεατοπιτάκια

Υλικά για 8 κρεατοπιτάκια
  • 2 φύλλα σφολιάτας ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
  • 1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς Άρωμα 3
  • 3 πράσα ψιλοκομμένα
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. γλυκού πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 3 αστεροειδείς γλυκάνισους ΜΠΑΧΑΡ
  • ½ κουτ. γλυκού τριμμένο μοσχοκάρυδο ΜΠΑΧΑΡ
  • 2 μήλα στάρκιν ψιλοκομμένα
  • 100 γρ. σταφίδες
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 4 αυγά
  • 200 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • ελαιόλαδο
  • αντικολλητικό χαρτί SANITAS
  • κόκκινο κρασί ΜΕΓΑΣ ΟΙΝΟΣ ΣΚΟΥΡΑΣ (ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ)

PRWTOXRONIATIKESKREATOPITESΣοτάρετε σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τα πράσα και τον πολτό σκόρδου.

Προσθέστε τον κιμά και συνεχίστε το σοτάρισμα.

Αλατοπιπερώστε και προσθέστε τα μήλα τις σταφίδες και το κουκουνάρι.

Κατεβάστε το μείγμα από την εστία και αφήστε το να κρυώσει.

Στραγγίστε το μείγμα, προσθέστε 3 αυγά και την γραβιέρα και ανακατέψτε.

Κόψτε δίσκους από την σφολιάτα με διάμετρο περίπου 12 εκ.

Βάλτε από ένα δίσκο ζύμης σε ένα ψηλό πυρίμαχο σκεύος, αφού στρώσετε προηγουμένως στο εσωτερικό του σκεύους αντικολλητικό χαρτί.

Μοιράστε την γέμιση στα πυρίμαχα.

Κόψτε με κουπ-πατ χριστουγεννιάτικα σχέδια από την ζύμη που περίσσεψε και ακουμπήστε τα στην επιφάνεια.

Αλείψτε με αυγό και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180ο C για 50 λεπτά.

 

Σοκολατάκια με καφέ και βότκα

Υλικά για 60 περίπου σοκολατάκια
  • 700 γρ. κουβερτούρα
  • 1 σφηνάκι βότκα
  • 2 εσπρέσο Ciocco Ginger ή Cioccatino NESPRESSO
  • 100 ml κρέμα γάλακτος

SOKOLATAKIAMEVODKAKAIKAFEΛιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.

Ετοιμάστε τους εσπρέσο και ρίξτε τους στην λιωμένη κουβερτούρα μαζί με την βότκα.

Προσθέστε την κρέμα γάλακτος στο μείγμα και ανακατέψτε. Μοιράστε το μείγμα σε φόρμες σιλικόνης.

Αφήστε τα σοκολατάκια για 3-4 ώρες στο ψυγείο για να σταθεροποιηθούν και απολαύστε τα με τον αρωματικό εσπρέσο που χρησιμοποιήσατε για να τα φτιάξετε.

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes