SEASON 2 Επεισόδιο 1– Χριστούγεννα σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

1000 ΜΙΛΙΑ ΓΕΥΣΕΙΣ με τον Βαγγέλη Δρίσκα

Η εκπομπή που μας ταξίδεψε στην πρώτη σεζόν στα πιο ξεχωριστά και ενδιαφέροντα από άποψη γαστρονομίας μέρη του πλανήτη, επιστρέφει στις οθόνες μας το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου, στις 22.00.

Στο 1ο επεισόδιο «1000 Μίλια Γεύσεις», της δεύτερης χρονιάς, ο Βαγγέλης Δρίσκας μας ξεναγεί στα πιο «νόστιμα» Χριστουγεννιάτικα στέκια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης για να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που ετοιμάζουν ξεχωριστά μενού, φαγητά, ποτά και γλυκά, για να περάσουμε καλά μέσα στις γιορτές. Επισκεπτόμαστε το εστιατόριο του Φώτη Σεργουλόπουλου στην Κηφισιά για να δούμε τι μας ετοιμάζει για τις γιορτές, το μπαρ με το πιο Χριστουγεννιάτικο όνομα στο κέντρο της Αθήνας και το πιο «γλυκό» ζαχαροπλαστείο στην Θεσσαλονίκη για να δούμε πώς φτιάχνουν τις εντυπωσιακές γιορτινές τούρτες. Με την κάμερα της εκπομπής μπαίνουμε σε κουζίνες εστιατορίων και ξενοδοχείων για να δούμε τι μας ετοιμάζουν οι σεφ για την γιορτινή περίοδο.
Δεν λείπουν όμως και οι προτάσεις του Βαγγέλη Δρίσκα που μας υποδέχεται στο εργαστήριο του, σε ένα Χριστουγεννιάτικο περιβάλλον, για να μας ετοιμάσει τα πιο ξεχωριστά πιάτα της γιορτής, εμπνευσμένα από τα ταξίδια και τις περιπλανήσεις του. 
Για ακόμη μία φορά, ανθρώπινες ιστορίες φαγητού, ήχοι, γεύσεις και εικόνες που μαγεύουν, μπλέκονται σε ένα συναρπαστικό επεισόδιο.

«1000 Μίλια Γεύσεις»: Ταξιδέψτε στα πιο συναρπαστικά μέρη του πλανήτη και δοκιμάστε μοναδικές γεύσεις παρέα με τον Βαγγέλη Δρίσκα κάθε Σάββατο βράδυ στον ΣΚΑΪ.

Γι ακόμη μία χρονιά θα διευρύνουμε τους γευστικούς μας ορίζοντες!

 

Φωτογραφίες από το Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο

Επεισόδιο 1 - Χριστούγεννα σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Χριστουγεννιάτικο κέικ με καφέ και ξηρούς καρπούς

Υλικά για 1 στρογγυλή φόρμα 24 εκ.
  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ FULL FAT
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • 300 γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
  • 4 αυγά
  • 1 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 2 εσπρέσο Vanilla Cardamom NESPRESSO
  • 1 βανίλια σκόνη
  • 100 γρ. ξηροί καρποί και φρούτα (ράσμπερις, καρύδια, φουντούκια)
  • άχνη ζάχαρη, ξύλα κανέλας, κράνμπερις και νεράτζι γλασέ για το γαρνίρισμα

XRISTOYGENNIATIKO CAKE ME KAFE KAI XHROYS KARPOYS SITEΧτυπήστε στον κάδο της κουζινομηχανής το βούτυρο και την ζάχαρη για αρκετά λεπτά μέχρι να αφρατέψουν.

Ρίξτε στη συνέχεια ένα-ένα τα αυγά.

Μετά ρίξτε την κρέμα γάλακτος, τον καφέ, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και την βανίλια.

Στο τέλος προσθέστε το αλεύρι. Αλευρώστε ελαφρά το μείγμα των ξηρών καρπών και ρίξτε το στον κάδο με τα υπόλοιπα υλικά.

Ανακατέψτε και αδειάστε την ζύμη σε μία φόρμα σιλικόνης.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180ο C για 55 λεπτά.

Γαρνίρετε με τα ξύλα κανέλας, τα κράνμπερις και τα φρούτα γλασέ και πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη.

 

Κοτόπουλο με σάλτσα ροδιού

Υλικά για 4 μερίδες
  • 4 μπούτια κοτόπουλου ΠΙΝΔΟΣ
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. γλυκού πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 8 φέτες προσούτο FERRANO ΥΦΑΝΤΗΣ
  • 5 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού σύκο KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 5 σποράκια καρδάμωμο ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κουτ. σούπας κύμινο σε σπόρους ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κουτ. σούπας κόλιαντρο σε σπόρους ΜΠΑΧΑΡ
  • 2 ρόδια
  • ελαιόλαδο
  • ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • κόκκινο κρασί ΝΕΜΕΑ ΣΚΟΥΡΑΣ (για σβήσιμο και σερβίρισμα)
  • αλουμινόχαρτο SANITAS
  • ρύζι μπασμάτι βρασμένο με κρόκο για την γαρνιτούρα
  • γάντια μίας χρήσης SANITAS

KOTOPOYLO ME SALTSA RODIOY 2 SITEΚόψτε τα μπούτια στη μέση.

Σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο σοτάρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου με το κρεμμύδι και τον πολτό σκόρδου.

Προσθέστε τα σποράκια του καρδάμωμου, τον κόλιαντρο και το κύμινο.

Σβήστε με 125 ml κόκκινο κρασί και προσθέστε 250 ml νερό.

Μαγειρέψτε σε μέτρια ένταση μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Όσο μαγειρεύεται το κοτόπουλο ετοιμάστε το τραγανό προσούτο: Απλώστε το σε ρηχό ταψί επάνω σε αλουμινόχαρτο και ψήστε το στους 200ο C για 8 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει για να γίνει τραγανό.

Όταν μαγειρευτεί το κοτόπουλο, ρίξτε 4-5 κουταλιές κρέμα βαλσαμικού με σύκο, πασπαλίστε με τα σποράκια από το ένα ρόδι και αφήστε για 3-4 λεπτά στην εστία.

Σερβίρετε το κοτόπουλο με την σάλτσα του και πασπαλίστε με το προσούτο ψιλοκομμένο και με σποράκια ροδιού.

Συνοδέψτε με ρύζι μπασμάτι βρασμένο με σαφράν.

 

Ρολάκια σπανακοτυρόπιτας με σπιτική ζυμη μπριός

Υλικά για 16 ρολάκια

Για την ζύμη μπριός:

  • 1 κιλό σκληρό αλεύρι
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο χλιαρό ΝΟΥΝΟΥ
  • 250 ml γάλα
  • 250 ml νερό
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 2 αυγά
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά

για την γέμιση:

  • 1 κιλό σπανάκι σε φύλλα ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
  • 1 ματσάκι άνηθος
  • 500 γρ. φέτα τριμμένη
  • 100 γρ. τριμμένη γραβιέρα
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 αυγό για την επιφάνεια
  • μεμβράνη τροφίμων SANITAS
  • αντικολλητικό χαρτί SANITAS

ROLAKIA SPANAKOTYROPITAS ME ZYMH BRIOCHE SITEΒάλτε στον κάδο της κουζινομηχανής το αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη και το αλάτι.

Ρίξτε μετά με την σειρά το νερό, το γάλα και τα αυγά.

Προσθέστε το βούτυρο και ζυμώστε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί σφιχτή ζύμη που ξεκολάει από τον γάντζο και τον κάδο της κουζινομηχανής.

Σκεπάστε την ζύμη με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε την να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Ετοιμάστε την γέμιση: Σοτάρετε σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο το σπανάκι μέχρι να μαλακώσει και να στεγνώσει.

Προσθέστε τον άνηθο, την γραβιέρα και την φέτα και αλατοπιπερώστε.

Χωρίστε την ζύμη σε 2 μέρη και ανοίξτε το κάθε μέρος σε φύλλο με διαστάσεις 30 Χ 40 εκ.

Απλώστε την γέμιση και τυλίξτε ρολό από την μεγαλύτερη πλευρά.

Κόψτε το ρολό σε 8 φέτες και βάλτε τες σε ταψί φούρνου στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήστε για 45 λεπτά στους 180ο C στον αέρα.

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes