SEASON 2 Επεισόδιο 4 – Κύπρος 2ο μέρος

1000 ΜΙΛΙΑ ΓΕΥΣΕΙΣ με τον Βαγγέλη Δρίσκα

Η εκπομπή που μας ταξίδεψε στην πρώτη σεζόν στα πιο ξεχωριστά και ενδιαφέροντα από άποψη γαστρονομίας μέρη του πλανήτη, επιστρέφει στις οθόνες μας και συνεχίζει με νέα επεισόδια για δεύτερη χρονιά.

Στο 4ο επεισόδιο «1000 Μίλια Γεύσεις», της δεύτερης χρονιάς, το Σάββατο 9 Ιανουαρίου στις 20.00 στον ΣΚΑΪ, ολοκληρώνουμε το ταξίδι μας στην Κύπρο. Στην Λευκωσία μας υποδέχονται θερμά οι πιο σημαντικοί τουριστικοί παράγοντες της χώρας και κάνουν πράξη το «Κοπιάστε», το σλόγκαν του Οργανισμού Τουρισμού που περικλείει τις δύο πιο βασικές έννοιες της φιλοξενίας και της γαστρονομίας.
Το ταξίδι μας συνεχίζεται στις κορυφές του Τροόδους και στο μουσείο της Κουμανταρίας για να γνωρίσουμε την ιστορία του παραδοσιακού αυτού Κυπριακού κρασιού μέσα από την αφήγηση του ιδρυτή του μουσείου.
Μία στάση για να δοκιμάσουμε την μοντέρνα πλευρά της κυπριακής κουζίνας σε ένα ξενοδοχειακό συγκρότημα από τα μεγαλύτερα και πολυτελέστερα του κόσμου και συνεχίζουμε με μοναδικές εικόνες από τον αρχαιολογικό χώρο της Πάφου με τους τάφους των Βασιλέων και τα περίφημα ψηφιδωτά.
Ακολουθεί μαγείρεμα με τον σεφ του εστιατορίου Πιατάκια στην Λεμεσό για να δοκιμάσουμε μία διαφορετική άποψη επάνω στην τοπική κουζίνα και πίσω στην Λευκωσία για μία βόλτα στην οδό Λήδρας, στο κέντρο της πόλης, στο σημείο που η πόλη διχοτομείται.
Και όπως κάθε φορά, στο ενδιάμεσο των διαδρομών μας κάνουμε στάσεις στο εργαστήριο του Βαγγέλη που μας ετοιμάζει ξεχωριστά πιάτα με κυπριακά προϊόντα. Για ακόμη μία φορά, ανθρώπινες ιστορίες φαγητού, ήχοι, γεύσεις και εικόνες που μαγεύουν, μπλέκονται σε ένα συναρπαστικό επεισόδιο.

«1000 Μίλια Γεύσεις»: Ταξιδέψτε στα πιο συναρπαστικά μέρη του πλανήτη και δοκιμάστε μοναδικές γεύσεις παρέα με τον Βαγγέλη Δρίσκα κάθε Σάββατο βράδυ στον ΣΚΑΪ.

Γι ακόμη μία χρονιά θα διευρύνουμε τους γευστικούς μας ορίζοντες!

Φωτογραφίες από το τηλεοπτικό γύρισμα στη Κύπρο

Επεισόδιο 4 - Κύπρος 2ο μέρος

Scones με χαλούμι

Υλικά για 24 scones
  • 350 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση ΜΑΝΝΑ ΑΦΟΙ ΚΕΡΑΜΑΡΗ
  • 80 γρ. βούτυρο κρύο, κομμένο σε κύβους
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. τριμμένο χαλούμι
  • 180 ml γάλα
  • ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 10 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κρόκος αυγού για την ζύμη και 1 κρόκος για την επιφάνεια
  • Αντικολλητικό χαρτί SANITAS
  • Εσπρέσο Vanilla Cardamom ή Vanilio NESRPESSO

SCONESMEXALLOUMIΒάλτε στον κάδο του πολυμίξερ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το βούτυρο, τις λιαστές, τον κρόκο και το χαλούμι.

Τρίψτε το μείγμα και προσθέστε το γάλα και ελάχιστο ανθό αλατιού και συνεχίστε το τρίψιμο μέχρι να γίνει σφιχτή ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα του πολυμίξερ.

Ανοίξτε την ζύμη σε φύλλο με πάχος μισό εκατοστό.

Κόψτε τα Scones με κουπ-πατ και βάλτε τα σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Αλείψτε την επιφάνεια με τον κρόκο χτυπημένο με λίγο νερό και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200οC για 10 – 12 λεπτά.

Σερβίρετε τα μόλις κρυώσουν, και συνοδέψτε με αρωματικό εσπρέσο με βανίλια και καρδάμωμο.

Λεμονάτο χοιρινό στην γάστρα

Υλικά για 6 μερίδες
  • 1 κομμάτι χοιρινό κρέας (λαιμός) περίπου 1,5 κιλό
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 4 κουτ. σούπας μουστάρδα με μέλι KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 3 κουτ. γλυκού πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 1 κουτ. σούπας κόλιαντρος σε σπόρους ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι ΜΠΑΧΑΡ
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 125 ml λευκό κρασί
  • 3 λεμόνια
  • 500 γρ. πατάτες Κύπρου
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

XOIRINOLEMONATOKYPROSΒάλτε στην κατσαρόλα 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας.

Γυρίστε το από όλες τις πλευρές για να πάρει χρώμα και μετά ρίξτε τα κρεμμύδια και το σέλερι, τον πολτό σκόρδου, τον κόλιαντρο και το θυμάρι.

Σβήστε με το κρασί, προσθέστε την μουστάρδα, την ψίχα των λεμονιών και 500 ml νερό, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε στον φούρνο στους 170ο C για 2 ώρες.

Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε μικρότερα κομμάτια.

Τηγανίστε τες ελαφρά σε ελαιόλαδο και αφήστε τες σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.

Ρίξτε τες στην κατσαρόλα και συνεχίστε το μαγείρεμα στον φούρνο για 30 λεπτά ακόμη.

Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes