Λίστα Συνταγών

Φιλέτα σαρδέλας με σάλτσα σύκου

 

  • 2 πακέτα φιλέτο σαρδέλας φρέσκο STELLA MARE
  • 150 γρ. αλεύρι
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι
  • φρέσκια ρίγανη για το γαρνίρισμα
για την σάλτσα σύκου:
  • 250 γρ. ξερSARDELES-SYKO-SITEά σύκα
  • 350 ml κόκκινο κρασί
  • 2 ξύλα κανέλας ΜΠΑΧΑΡ
  • 5 κόκκοι μπαχάρι ΜΠΑΧΑΡ
  • 3 μακροπίπερα ΜΠΑΧΑΡ
  • 2 δαφνόφυλλα ΜΠΑΧΑΡ
  • 5 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι με μέλι KALAMATA PAPADIMITRIOU

Για την σάλτσα σύκου: Βράστε τα ξερά σύκα με το κόκκινο κρασί, τα ξύλα κανέλας, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι και τα μακροπίπερα.

Αφού βράσουν και μαλακώσουν τα σύκα, πολτοποιείστε τα με 5 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι με μέλι.

Αλατοπιπερώστε και αλευρώστε τα φιλετάκια της σαρδέλας και τηγανίστε τα για 1- 2 λεπτά σε ελαιόλαδο.

Αφήστε τα να στεγνώσουν σε αντικολλητικό χαρτί και σερβίρετε τα με την σάλτσα σύκου.

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes

Επικοινωνήστε μαζί μας

d.t.k. Food Multimedia Productions

Μέσω mail

Τηλεφωνικά