Λίστα Συνταγών

Η τέλεια γαριδομακαρονάδα

Υλικά για 4 μερίδες
  • 1 πακέτο (500 γρ.) Σπαγγετίνη Χρυσή Σειρά MISKO
  • 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες με το κεφάλι τους
  • 12 γυαλιστερές
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 500 γρ. ντομάτες τριμμένες
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό βασιλικό ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι ΜΠΑΧΑΡ
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • ελαιόλαδο
  • ανθός αλατιού ΜΠΑΧΑΡ
  • πιπέρι ΜΠΑΧΑΡ
  • φρέσκο βασιλικό για το σερβίρισμα

H-TELEIA-GARIDOMAKARONADA-SITEΣοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο τα κεφάλια από τις γαρίδες, το κρεμμύδι και τον πολτό σκόρδου.

Αφήστε τα για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά και σβήστε με το κρασί.

Προσθέστε τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, τον βασιλικό, το θυμάρι, την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.

Βράστε την σάλτσα για 15 λεπτά.

Όταν μαγειρευτεί, βγάλτε τα κεφάλια από τις γαρίδες, προσθέστε την κρέμα βαλσαμικού και ανακατέψτε.

Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρετε τα σώματα από τις γαρίδες και τα κυδώνια σε λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε τα.

Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και στραγγίστε τα.

Ανακατέψτε τα ζυμαρικά με την σάλτσα, μοιράστε τα θαλασσινά στα πιάτα και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes

Επικοινωνήστε μαζί μας

d.t.k. Food Multimedia Productions

Μέσω mail

Τηλεφωνικά