Λίστα Συνταγών

Κροκέτες κοτόπουλου με μανιτάρια

 

  • 800 γρ. φιλέτο κοτόπουλου (μπούτι και στήθος)
  • 250 γρ. μανιτάρια σε φέτες ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. γλυκού πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
  • 1 κουτ. γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1 φλιτζάνι βρασμένο ρύζι μπασμάτι ΜΠΑΧΑΡ
  • αλάτι
  • ρυζάλευρο
  • ηλιέλαιο
  • γάντια μίας χρήσης και αντικολλητικό χαρτί SANITAS

Για το συνοδευτικό ρύζι:

  • 200 γρ. μανιτάρια σε φέτες ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
  • 300 γρ. ρύζι μπασμάτι ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κουτί γάλα καρύδας (400 ml)
  • ηλιέλαιο
  • αλάτι

KROKETES-KOTOPOYLOY-ME-MANITARIA-SITE-CHIANG-MAIΠεράστε το φιλέτο του κοτόπουλου από την μηχανή του κιμά.

Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά και προσθέστε τα μανιτάρια σε φέτες, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον πολτό σκόρδου, τον κόλιαντρο, το τζίντζερ, το βρασμένο ρύζι και λίγο αλάτι.

Ζυμώστε το μείγμα και προσθέστε λίγο ρυζάλευρο μέχρι να δέσει.

Πλάστε μικρές κροκέτες, ραντίστε τες με ηλιέλαιο και βάλτε τες με τη σειρά σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήστε στον φούρνο στους 180ο C για 25 λεπτά.

Για το συνοδευτικό ρύζι: Ξεπλύνετε το ρύζι σε άφθονο τρεχούμενο νερό.

Σοτάρετε σε λίγο ηλιέλαιο το κρεμμύδι, το τζίντζερ και την πιπεριά και προσθέστε τα μανιτάρια και τον πολτό σκόρδου.

Αφήστε λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και μετά ρίξτε το ρύζι, το γάλα καρύδας, 200 ml νερό και λίγο αλάτι και βράστε σε χαμηλή ένταση για 15 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes

Επικοινωνήστε μαζί μας

d.t.k. Food Multimedia Productions

Μέσω mail

Τηλεφωνικά