Λίστα Συνταγών

Cream puffs (Αφράτες μπάλες ζύμης με κρέμα βανίλιας)

 

Υλικά για 6 μεγάλα Cream puffs

για την ζύμη:

  • 125 ml νερό
  • 125 ml γάλα
  • 125 γρ. ανάλατο βούτυρο ΧΩΡΙΟ
  • 200 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 5 μεγάλα αυγά
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • αντικολλητικό χαρτί SANITAS
  • 6 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
  • για την κρέμα βανίλιας:
  • 1 λίτρο γάλα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 4 κρόκοι
  • 75 γρ. κορνφλάουρ
  • 1 βανίλια σκόνη
  • μεμβράνη τροφίμων SANITAS

Untitled-1

    Ανακατέψτε το νερό με το γάλα, το βούτυρο, την ζάχαρη και το αλάτι.
    Αφήστε τα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθούν.
    Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε.
    Ξαναβάλτε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατέψτε μέχρι η ζύμη να σφίξει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
    Μεταφέρετε την ζύμη στον κάδο του μίξερ.
    Χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγα λεπτά μέχρι να κρυώσει ελαφρά.
    Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά αφήνοντας το κάθε αυγό να απορροφηθεί από την ζύμη πριν ρίξετε το επόμενο.
    Βάλτε την ζύμη στο κορνέ και σχηματίστε μικρές μπάλες στο μέγεθος του αυγού.
    Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35 – 40 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος ή μέχρι η επιφάνειά τους πάρει χρυσόξανθο χρώμα.
    Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν πριν να τα γεμίσετε.
    Για την κρέμα βάλτε στην φωτιά το γάλα με την μισή ζάχαρη να ζεσταθεί.
    Ανακατέψτε τους κρόκους με τα αυγά, το κορνφλάουρ, τη βανίλια και την υπόλοιπη ζάχαρη και ρίξτε στο μείγμα λίγο-λίγο το ζεστό γάλα ανακατεύοντας.
    Ξαναβάλτε το μείγμα στην φωτιά και αφήστε το να πάρει βράση ανακατεύοντας.
    Όταν πήξει, κατεβάστε από την φωτιά, αδειάστε την σε ένα μπολ, σκεπάστε την επιφάνεια με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε την να κρυώσει.
    Χαράξτε τα cream puffs στην μέση, γεμίστε τα με την κρύα κρέμα και πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη.
BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes

Επικοινωνήστε μαζί μας

d.t.k. Food Multimedia Productions

Μέσω mail

Τηλεφωνικά