Λίστα Συνταγών

Κορεάτικο τηγανητό κοτόπουλο

 

Υλικά για 4 μερίδες
  • 8 φτερούγες κοτόπουλου ΠΙΝΔΟΣ
  • 4 μπουτάκια κοτόπουλου ΠΙΝΔΟΣ
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 1 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα
  • 150 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. κορνφλάουρ
  • 400 ml νερό
  • λάδι για τηγάνισμα
  • για την συνοδευτική σάλτσα:
  • 3 κουτ. σούπας σόγια σος
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 1 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα
  • 2 κουτ. σούπας λευκό ξίδι βαλσαμικό KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 1 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας σουσάμι
  • γάντια μίας χρήσης SANITAS

THGANHTOKOTOPOYLOKOREAΚόψτε τις φτερούγες στις αρθρώσεις, κρατήστε τα δύο κομμάτια με το ψαχνό και πετάξτε το μικρότερο κομμάτι.

Αλατίστε τα κομμάτι του κοτόπουλου, πασπαλίστε με την πάπρικα, τον πολτό σκόρδου και το τζίντζερ.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το κορνφλάουρ και το νερό.

Βουτήξτε τα κομμάτι του κοτόπουλου στον χυλό και τηγανίστε σε καυτό λάδι.

Αφήστε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.

Για την συνοδευτική σάλτσα, βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το σουσάμι σε μία μικρή κατσαρόλα και ανακατέψτε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να ζεσταθούν.

Περιχύστε τα κομμάτια του κοτόπουλου με την σάλτσα, πασπαλίστε με το σουσάμι και σερβίρετε.

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes

Επικοινωνήστε μαζί μας

d.t.k. Food Multimedia Productions

Μέσω mail

Τηλεφωνικά