Λίστα Συνταγών

Σέρβικο «χρυσό κέικ»

Υλικά για 1 στρογγυλή φόρμα 24 εκ.
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 ml γάλα
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 60 γρ. βούτυρο ΧΩΡΙΟ
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 4 κρόκους αυγών
για την γέμιση:
  • 150 γρ. καρύδια τριμμένα
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο ΧΩΡΙΟ
  • 180 γρ. μαύρη ζάχαρη ΜΠΑΧΑΡ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 4 φέτες ψωμί τοστ τριμμένες
  • λίγο κανέλα, μπαχάρι, γαρίφαλο ΜΠΑΧΑΡ
  • μεμβράνη τροφίμων SANITAS
  • σερβίρετε με εσπρέσο Volluto NESPRESSO

TO-XRYSO-CAKE-SITEΒάλτε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη, το γάλα, το βούτυρο, τους κρόκους και ζυμώστε με τον γάντζο.

Αδειάστε την ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάστε με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Ξαναζυμώστε την ζύμη και μοιράστε την σε 25-30 μικρές μπάλες.

Αλείψτε το εσωτερικό μίας φόρμας για κέικ με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίστε με τα ψίχουλα.

Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα καρύδια με την μαύρη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το ξύσμα από το λεμόνι.

Βάλτε το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ.

Περάστε τις μπάλες της ζύμης από το βούτυρο και μετά από το μείγμα των καρυδιών.

Βάλτε τις μπάλες ζύμης στην φόρμα, την μία δίπλας την άλλη.

Αφήστε το κέικ να ξεκουραστεί για 30 λεπτά και μετά ψήστε στους 180ο C για 1 ώρα.

Συνοδέψτε με καφέ εσπρέσο.

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes

Επικοινωνήστε μαζί μας

d.t.k. Food Multimedia Productions

Μέσω mail

Τηλεφωνικά