Λίστα Συνταγών

Τηγανητά φιλετάκια κοτόπουλου με καρύδια και δυόσμο

Υλικά για 4 μερίδες

  • 800 γρ. φιλέτο κοτόπουλου (στήθος ή μπούτι) ΠΙΝΔΟΣ
  • 500 γρ. γιαούρτι Στραγγιστό Complet Οικογενειακό 2% λιπαρά
  • 1 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με φρέσκα αρωματικά ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • ½ γρ. σαφράν
  • 1 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 5 φέτες τριμμένο ψωμί του τοστ
  • ½ κουτ. του γλυκού πικάντικη πάπρικα
  • 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι για τηγάνισμα
  • κρέμα βαλσαμικού με λεμόνι και πορτοκάλι KALAMATA PAPADIMITRIOY
  • φρέσκα σαλατικά για το σερβίρισμα
  • γάντια μίας χρήσης SANITAS

THGANHTO-KOTOPOYLO-ME-KARYDIA-KAI-DYOSMO-SITEΚόψε το φιλέτο του κοτόπουλου σε μικρότερα κομμάτια. Μουσκέψτε το σαφράν σε 3-4 κουταλιές νερό για λίγα λεπτά.

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το σαφράν, τον πολτό σκόρδου και την πάπρικα.

Αλατίστε και ανακατέψτε το μείγμα με το ψιλοκομμένο κοτόπουλο.

Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε το στο ψυγείο για 5-6 ώρες.

Πάρτε τα κομμάτια του κοτόπουλου με όσο γιαούρτι έμεινε γύρω από αυτά, αλευρώστε τα, περάστε από τα χτυπημένα αυγά και μετά από το τριμμένο ψωμί και τηγανίστε τα σε καυτό λάδι.

Βγάλτε τα όταν τηγανιστούν σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε τα πασπαλίζοντας με την καρυδόψιχα και τον ψιλοκομμένο δυόσμο.

Ραντίστε με την κρέμα βαλσαμικού τα φρέσκα σαλατικά και σερβίρετε μαζί με τις συνοδευτικές σάλτσες.

Για την σάλτσα με γιαούρτι και μουστάρδα:
  • 125 γρ. Στραγγιστό Complet Οικογενειακό 2% λιπαρά
  • 125 γρ. μαγιονέζα
  • 3 κουτ. σούπας πικάντικη μουστάρδα KALAMATA PAPADIMITRIOY
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Ανακατέψτε όλα τα υλικά και σερβίρετε με το κοτόπουλο.

Για την συνοδευτική σάλτσα με σπανάκι και γιαούρτι:
  • 200 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 125 γρ. Στραγγιστό Complet Οικογενειακό 2% λιπαρά
  • 1 κουτ. σούπας αλατισμένο βούτυρο ΧΩΡΙΟ

Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι και τον πολτό σκόρδου, προσθέστε το σπανάκι και όταν μαραθεί, αλατοπιπερώστε, προσθέστε το γιαούρτι, ανακατέψτε και κατεβάστε από την φωτιά.

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes

Επικοινωνήστε μαζί μας

d.t.k. Food Multimedia Productions

Μέσω mail

Τηλεφωνικά