Λίστα Συνταγών

Κοτόπουλο με σάλτσα πράσινου κάρυ

Υλικά για 4 μερίδες
  • 800 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
  • 250 ml γάλα καρύδας
  • 2 κουτ. σούπας πάστα πράσινου κάρυ
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη φοίνικα
  • 1 κουτ. σούπας fish sauce
  • 1 μελιτζάνα ψιλοκομμένη
  • 2 καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 2-3 κλωναράκια φρέσκου βασιλικού για το γαρνίρισμα
  • 2 κουτ. σούπας σπορέλαιο
  • για την πάστα πράσινου κάρυ:
  • φλοίδες από 1 λάιμ
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • 1 ψιλοκομμένο κλωναράκια λέμονγκρας
  • ½ ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο
  • 1 κουτ. γλυκού σπόρους κύμινου
  • 1 κουτ. γλυκού σπόρους κόλιαντρου
  • λίγο αλάτι και πιπέρι
  • 5-6 καυτερές πράσινες πιπεριές
  • 2 πράσινε γλυκές πιπεριές
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μικρά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4-5 κλωναράκια βασιλικό
  • λίγη πάστα γαρίδας (θα την βρείτε σε καταστήματα με ασιατικά τρόφιμα)

KOTOPOYLO-CURRY-2Ετοιμάστε την πάστα πράσινου κάρυ: Βάλτε στο γουδί τις φλοίδες από λάιμ, το τζίντζερ, το ψιλοκομμένο λέμονγκρας, τον κόλιαντρο ψιλοκομμένο, τους σπόρους κόλιαντρου και κύμινου, αλάτι και πιπέρι.

Πολτοποιήστε τα υλικά και προσθέστε τις καυτερές και τις γλυκές πιπεριές, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, τον βασιλικό, την πάστα γαρίδας και πολτοποιήστε όλα τα υλικά.

Βάλτε λίγο γάλα καρύδας στο γουόκ και ρίξτε τα φιλέτα του κοτόπουλου κομμένα σε μικρότερα κομμάτια.

Αφήστε τα στην άκρη για λίγα λεπτά και σε ένα σκεύος ρίξτε το λάδι, την πάστα κάρυ, το γάλα καρύδας, την ζάχαρη φοίνικα, την fish sauce, και τις τις μελιτζάνες.

Αφήστε για λίγα λεπτά στην φωτιά και προσθέστε τα φιλέτα κοτόπουλου.

Αφήστε για λίγη ώρα σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και προσθέστε τις τσίλι πιπεριές και τα φύλλα βασιλικού.

Η συνταγή είναι της Chef Nooror Stepe

Tags: Stir-Fry με σπανάκι και ραδίκια

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes

Επικοινωνήστε μαζί μας

d.t.k. Food Multimedia Productions

Μέσω mail

Τηλεφωνικά