Λίστα Συνταγών

Πικάντικες μπουκιές χοιρινού

Υλικά για 4 μερίδες
  • 1 κιλό χοιρινό λαιμό χωρίς κόκαλο κομμένο σε μπουκίτσες
  • 200 ml γάλα καρύδας ΜΠΑΧΑΡ
  • 2 κουτ. σούπας oyster sauce ΜΠΑΧΑΡ
  • 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 1 κουτ. σούπας σόγια σος ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 3 κουτ. γλυκού πικάντικη πάπρικα ΜΠΑΧΑΡ
  • αλάτι
  • κορνφλάουρ
  • λάδι για τηγάνισμα
  • βρασμένες γλυκοπατάτες για το σερβίρισμα

SYNDAGH-PIKANTIKES-MPOYKIES-XOIRINOY-1Ανακατέψτε σε ένα μπολ το γάλα καρύδας με την oyster sauce, τον πολτό σκόρδου, την σόγια σος, το τζίντζερ, την πάπρικα και λίγο αλάτι.

Περάστε τα κομμάτια του κρέατος από το μείγμα και μετά περάστε τα από κορνφλάουρ για να καλυφθούν από όλες τις πλευρές.

Τηγανίστε τα σε καυτό λάδι και βγάλτε τα σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν. Συνοδέψτε τις μπουκιές χοιρινού με βρασμένες γλυκοπατάτες.

Για την συνοδευτική σάλτσα:
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 2 κουτ. σούπας σόγια σος ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένο τζίντζερ
  • 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 10 μακαντέμια ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ
  • 1 κουτ. σούπας σπόρους κόλιαντρου ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κουτ. σούπας σπόρους κύμινου ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά ΜΠΑΧΑΡ

Τρίψτε στο γουδί το τζίντζερ με τα μακαντέμια, τον πολτό σκόρδου, τους σπόρους κύμινου και κόλιαντρου και τον κουρκουμά.

Βάλτε στην κατσαρόλα τις τριμμένες ντομάτες και το μείγμα από το γουδί, προσθέστε την σόγια σος και μαγειρέψτε την σάλτσα για 10 λεπτά.

Σερβίρετε με το τηγανητό χοιρινό.

Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα

 

Tags: Πικάντικες μπουκιές χοιρινού

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes

Επικοινωνήστε μαζί μας

d.t.k. Food Multimedia Productions

Μέσω mail

Τηλεφωνικά