Λίστα Συνταγών

Κοτόπουλο με πιπεριές και κίτρινο κάρυ

Υλικά για 4 μερίδες
  • 750 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
  • 4 κόκκινες πιπεριές 12 candlenuts (ή μακαντέμια)
  • 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κλωναράκι λέμονγκρας ψιλοκομμένο
  • 2 φύλλα λάιμ 3-4 κουτ. σούπας σπορέλαιο αλάτι
  • 250 ml κρέμα καρύδας
για το κίτρινο μείγμα μπαχαρικών:
  • λίγο τριμμένο πιπέρι
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κουρκουμά ή κουτ. γλυκού σκόνη
  • 3 ψιλοκομμένες τσίλι πιπεριές
  • 1 κουτ. γλυκού πάστα αποξηραμένης γαρίδας (ή 2 πολτοποιημένες αντσούγιες)

KOTOPOYLO-ME-PIPERIES-KAI-KITRINO-CURRYΕτοιμάστε το κίτρινο μείγμα μπαχαρικών: Βάλτε όλα τα υλικά στο γουδί ή σε ένα πολυκόπτη και πολτοποιήστε τα. Κόψτε το φιλέτο του κοτόπουλου σε μικρότερα κομμάτια και αλείψτε τα με το μείγμα μπαχαρικών. 
Κόψτε τις πιπεριές σε μικρότερα κομμάτια και σοτάρετε τες στο λάδι, προσθέστε το τζίντζερ, το σκόρδο, τα φύλλα λάιμ και το λέμονγκρας.

Ανακατέψτε και ρίξτε το κοτόπουλο με την μαρινάδα του.

Αλατίστε και αφήστε για λίγη ώρα σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο.

Ρίξτε την κρέμα καρύδας, ανακατέψτε, αφήστε για 2-3 λεπτά στην φωτιά και σερβίρετε.

Συνοδέψτε με ρύζι.

Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα

Tags: Κοτόπουλο με πιπεριές και κίτρινο κάρυ

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes

Επικοινωνήστε μαζί μας

d.t.k. Food Multimedia Productions

Μέσω mail

Τηλεφωνικά