Λίστα Συνταγών

Κέικ με καρύδα και καφέ

Υλικά για 1 στρογγυλή φόρμα 20 εκ.
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 180 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 200 γρ. μαύρη ζάχαρη ΜΠΑΧΑΡ
  • 200 ml γάλα καρύδας ΜΠΑΧΑΡ
  • 2 εσπρέσο Lungo Vivalto NESPRESSO
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. τριμμένη ινδική καρύδα
  • αντικολλητικό χαρτί SANITAS
Για το γαρνίρισμα:
  • 1 κουτί γάλα καρύδας ΜΠΑΧΑΡ
  • 100 γρ. τριμμένη ινδική καρύδα
  • εσπρέσο Lungo Vivalto NESPRESSO για το σερβίρισμα
cake coffee ep

Βάλτε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και χτυπήστε τα για λίγα λεπτά,

προσθέστε το γάλα καρύδας και τα αυγά, και μετά ρίξτε τους δύο εσπρέσο, την τριμμένη ινδική καρύδα, το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Καλύψτε το εσωτερικό ενός ταψιού με αντικολλητικό χαρτί και αδειάστε το μείγμα.

Ψήστε στους 175ο στον αέρα, για 1 ώρα και 10 λεπτά.

Βγάλτε το κέικ από τον φούρνο όταν ψηθεί και αφήστε το να κρυώσει.

Για το γαρνίρισμα:

Αφήστε ένα κουτί γάλα καρύδας στο ψυγείο για 12 ώρες τουλάχιστον.

Ανοίξτε το και βγάλτε σε ένα μπολ τα στερεά της καρύδας που έχουν συγκεντρωθεί στο επάνω μέρος του κουτιού.

Χτυπήστε με το μίξερ (χειρός) για λίγα λεπτά και απλώστε το επάνω στο κέικ.

Πασπαλίστε με τριμμένη ινδική καρύδα και συνοδέψτε με εσπρέσο lungo.

H συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα

Tags: Κέικ με καρύδα και καφέ

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes

Επικοινωνήστε μαζί μας

d.t.k. Food Multimedia Productions

Μέσω mail

Τηλεφωνικά