Λίστα Συνταγών

Sate Lilit - Μπαλινέζικα κεμπάπ ψαριού

Υλικά για 12 σατέ
  • 750 γρ. φιλέτο ψαριού (πέρκα, μπακαλιάρο ή τόνο)
  • 100 γρ. τριμμένη καρύδα μουσκεμένη σε 3-4 κουταλιές νερό ή γάλα καρύδας
  • 2 φύλλα λάιμ ψιλοκομμένα
  • 2 τσίλι πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. σούπας πολτό τάμαριντ ή 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • ½ κουτ. γλυκού κουρκουμά
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη από φοίνικα αλάτι, πιπέρι

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ζυμώστε το μείγμα.

Πλάστε μικρά κεμπάπ και περάστε τα σε καλαμάκια για σουβλάκια.

Ψήστε τα σε αντικολλητική σχάρα στην εστία της κουζίνας ή στον φούρνο στους 220ο C για 7-8 λεπτά.

H συνταγή είναι του Chef Bagus από το εστιατόριο Bumbu Bali

SATE-LILIT-ep

Tags: Μπαλινέζικα κεμπάπ ψαριού, Sate Lilit

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes

Επικοινωνήστε μαζί μας

d.t.k. Food Multimedia Productions

Μέσω mail

Τηλεφωνικά