Λίστα Συνταγών

Chilli Crabs – Καβούρια με πικάντικη σάλτσα

Υλικά για 4 μερίδες
  • 1 κιλό καβούρια
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 6 ψιλοκομμένες φρέσκες chili πιπεριές
  • 1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
  • 4 κουτ. σούπας σάλτσα στρειδιών (oyster sauce)
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι
  • 250 ml ζωμό κοτόπουλου
  • κορνφλάουρ
  • 2 αυγά
  • 5-6 κλωναράκια φρέσκο κόλιαντρο
  • αλάτι
  • λάδι για τηγάνισμα

Κόψτε τα καβούρια σε μικρότερα κομμάτια.

Αφού τα ξεπλύνετε, πασπαλίστε τα με κορνφλάουρ.

Τηγανίστε τα στο γουόκ σε καυτό λάδι για 5 λεπτά και στραγγίστε τα.

Αδειάστε το λάδι από το γουόκ και ρίξτε το κρεμμύδι, τις chilli πιπεριές και το σκόρδο.

Προσθέστε το σησαμέλαιο και τα τηγανισμένα καβούρια.

Ρίξτε μετά την σάλτσα στρειδιών, 2 κουταλιές κορνφλάουρ, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Προσθέστε τον ζωμό κοτόπουλου και σκεπάστε το γουόκ.

Μαγειρέψτε για 10 λεπτά.

Προσθέστε μετά τα αυγά χτυπημένα, ανακατέψτε και σερβίρετε με τον φρέσκο κόλιαντρο.

Η συνταγή είναι του Lee Kwang Seng, Head chef στο εστιατόριο Mezza9 / Grand Hyatt Singapore.

 

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes

Επικοινωνήστε μαζί μας

d.t.k. Food Multimedia Productions

Μέσω mail

Τηλεφωνικά