Λίστα Συνταγών

Λεμονάτο χοιρινό στην γάστρα

Υλικά για 6 μερίδες
  • 1 κομμάτι χοιρινό κρέας (λαιμός) περίπου 1,5 κιλό
  • 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 4 κουτ. σούπας μουστάρδα με μέλι KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 3 κουτ. γλυκού πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 1 κουτ. σούπας κόλιαντρος σε σπόρους ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι ΜΠΑΧΑΡ
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 125 ml λευκό κρασί
  • 3 λεμόνια
  • 500 γρ. πατάτες Κύπρου
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

XOIRINOLEMONATOKYPROSΒάλτε στην κατσαρόλα 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρέας.

Γυρίστε το από όλες τις πλευρές για να πάρει χρώμα και μετά ρίξτε τα κρεμμύδια και το σέλερι, τον πολτό σκόρδου, τον κόλιαντρο και το θυμάρι.

Σβήστε με το κρασί, προσθέστε την μουστάρδα, την ψίχα των λεμονιών και 500 ml νερό, αλατοπιπερώστε και μαγειρέψτε στον φούρνο στους 170ο C για 2 ώρες.

Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε μικρότερα κομμάτια.

Τηγανίστε τες ελαφρά σε ελαιόλαδο και αφήστε τες σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.

Ρίξτε τες στην κατσαρόλα και συνεχίστε το μαγείρεμα στον φούρνο για 30 λεπτά ακόμη.

Σερβίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes

Επικοινωνήστε μαζί μας

d.t.k. Food Multimedia Productions

Μέσω mail

Τηλεφωνικά