Λίστα Συνταγών

Κοτόπουλο με σάλτσα ροδιού

 

Υλικά για 4 μερίδες
  • 4 μπούτια κοτόπουλου ΠΙΝΔΟΣ
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. γλυκού πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 8 φέτες προσούτο FERRANO ΥΦΑΝΤΗΣ
  • 5 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού σύκο KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 5 σποράκια καρδάμωμο ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κουτ. σούπας κύμινο σε σπόρους ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κουτ. σούπας κόλιαντρο σε σπόρους ΜΠΑΧΑΡ
  • 2 ρόδια
  • ελαιόλαδο
  • ανθός αλατιού σε νιφάδες ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • κόκκινο κρασί ΝΕΜΕΑ ΣΚΟΥΡΑΣ (για σβήσιμο και σερβίρισμα)
  • αλουμινόχαρτο SANITAS
  • ρύζι μπασμάτι βρασμένο με κρόκο για την γαρνιτούρα
  • γάντια μίας χρήσης SANITAS

KOTOPOYLO ME SALTSA RODIOY 2 SITEΚόψτε τα μπούτια στη μέση.

Σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο σοτάρετε τα κομμάτια του κοτόπουλου με το κρεμμύδι και τον πολτό σκόρδου.

Προσθέστε τα σποράκια του καρδάμωμου, τον κόλιαντρο και το κύμινο.

Σβήστε με 125 ml κόκκινο κρασί και προσθέστε 250 ml νερό.

Μαγειρέψτε σε μέτρια ένταση μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Όσο μαγειρεύεται το κοτόπουλο ετοιμάστε το τραγανό προσούτο: Απλώστε το σε ρηχό ταψί επάνω σε αλουμινόχαρτο και ψήστε το στους 200ο C για 8 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει για να γίνει τραγανό.

Όταν μαγειρευτεί το κοτόπουλο, ρίξτε 4-5 κουταλιές κρέμα βαλσαμικού με σύκο, πασπαλίστε με τα σποράκια από το ένα ρόδι και αφήστε για 3-4 λεπτά στην εστία.

Σερβίρετε το κοτόπουλο με την σάλτσα του και πασπαλίστε με το προσούτο ψιλοκομμένο και με σποράκια ροδιού.

Συνοδέψτε με ρύζι μπασμάτι βρασμένο με σαφράν.

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes

Επικοινωνήστε μαζί μας

d.t.k. Food Multimedia Productions

Μέσω mail

Τηλεφωνικά