Λίστα Συνταγών

Κρουασάν με κρέμα Αμυγδάλου

Υλικά για 6 κρουασάν

  • 6 κρουασάν βουτύρου
  • 100 γρ. αμύγδαλα φιλέ για την επιφάνεια
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • αντικολλητικό χαρτί SANITAS

για την κρέμα αμυγδάλου:

  • 150 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 2 αυγά
  • λίγες σταγόνες εσάνς βανίλιας ΜΠΑΧΑΡ
για το σιρόπι:
  • 100 ml νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι ρούμι

KROYASSAN-ME-KREMA-AMYGDALOYΕτοιμάστε το σιρόπι: Βάλτε την ζάχαρη και το νερό στην κατσαρόλα και βράστε τα για 3 λεπτά.

Κατεβάστε από την φωτιά, προσθέστε το ρούμι και αφήστε να κρυώσει.

Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέστε τα αυγά, τα αμύγδαλα, το αλεύρι και την βανίλια.

Κόψτε τα κρουασάν στη μέση και σιροπιάστε το κάτω μέρος. Βάλτε 2 κουταλιές κρέμα στο άνοιγμα κάθε κρουασάν, κλείστε τα, σιροπιάστε τα με ένα πινέλο, απλώστε λίγη κρέμα στην επιφάνεια και πασπαλίστε με τα αμύγδαλα φιλέ.

Βάλτε τα κρουασάν σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τα στους 175ο C στον αέρα για 15 λεπτά.

Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes

Επικοινωνήστε μαζί μας

d.t.k. Food Multimedia Productions

Μέσω mail

Τηλεφωνικά