Λίστα Συνταγών

Ματσάτα με κόκορα κοκκινιστό και ξινοτύρι

 

  • 1 πακέτο Ματσάτα ΧΡΥΣΗ ΣΕΙΡΑ MISKO
  • 1 κόκορα κομμένο σε μερίδες
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 1 κιλό ντοματίνια
  • 2 κουτ. σούπας πολτό σαντορινιάς ντομάτας τριπλής συμπύκνωσης SANTO
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι ΜΠΑΧΑΡ
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι ΜΠΑΧΑΡ
  • 150 γρ. ξινοτύρι Ίου
  • φύλλα φρέσκου βασιλικού για το σερβίρισμα

KOKORAS-KOKINISTOS-ME-MATSATA-SITEΠολτοποιήστε τα ντοματίνια και τα κρεμμύδια στο πολυμίξερ.

Αλατοπιπερώστε τα κομμάτια του κρέατος και σοτάρετε τα σε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο.

Όταν ροδίσουν, προσθέστε τα κρεμμύδια με τις ντομάτες. Αφήστε τα για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και προσθέστε τον πολτό ντομάτας, τον πολτό σκόρδου, το θυμάρι, την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.

Μαγειρέψτε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Βράστε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά σύμφωνα με τον χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία και στραγγίστε τα.

Σερβίρετε τα ζυμαρικά με την σάλτσα και το κρέας, το ξινοτύρι και τα φύλλα του βασιλικού.

 

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes

Επικοινωνήστε μαζί μας

d.t.k. Food Multimedia Productions

Μέσω mail

Τηλεφωνικά