Πρεμιέρα Σάββατο 25 Οκτωβρίου στις 20:00 στον ΣΚΑΪ

1000 ΜΙΛΙΑ ΓΕΥΣΕΙΣ με τον Βαγγέλη Δρίσκα

Στο πρώτο επεισόδιο της ολοκαίνουριας ταξιδιωτικής – γαστρονομικής εκπομπής «1000 Μίλια Γεύσεις», ο Βαγγέλης Δρίσκας μας ξεναγεί στη Σιγκαπούρη.
Ο Βαγγέλης εξερευνά την συναρπαστική γαστρονομική σκηνή της πόλης. Παρέα με τον σεφ Albert Tan επισκέπτονται τοπικές αγορές και δοκιμάζουν το πιο κλασσικό τοπικό πρωινό. Κάνει μία στάση στο πιο παλιό καφενείο της πόλης στο οποίο σερβίρουν καφέ με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο εδώ και 100 χρόνια. Ανεβαίνει στον 65ο όροφο του Marina Bay Sands, και δίπλα στην πιο εντυπωσιακή πισίνα του κόσμου δοκιμάζει γεύσεις από το μενού του Ku De Ta, ενός από τα πιο γνωστά μπαρ εστιατόρια παγκοσμίως. Στη συνέχεια μαγειρεύει παρέα με τον σεφ του εστιατορίου Mezza9 τοπικές σπεσιαλιτέ. Μπλέκεται με τους ντόπιους στην «Little India» και δοκιμάζει αυθεντικό ινδικό μπιριάνι και μας μαγειρεύει στο εργαστήριό του ένα από τα πιο κλασσικά τοπικά πιάτα που δοκίμασε στο ταξίδι του.
Το πρώτο μέρος του ταξιδιού μας στην Σιγκαπούρη τελειώνει απολαμβάνοντας το αυθεντικό κοκτέιλ Singapore Sling και την πιο ωραία θέα του πλανήτη.

«1000 Μίλια Γεύσεις»: Ταξιδέψτε στα πιο συναρπαστικά μέρη του πλανήτη και δοκιμάστε μοναδικές γεύσεις παρέα με τον Βαγγέλη Δρίσκα κάθε Σάββατο βράδυ στις 20:00 στον ΣΚΑΪ.

 

Τα 1000 μίλια γεύσεις ταξίδεψαν στη Σιγκαπούρη με

Φωτογραφίες από το τηλεοπτικό γύρισμα στη Σιγκαπούρη (Part 1)

Επεισόδιο 1- Σιγκαπούρη 1ο μέρος

Curry puffs – Αφράτα πιτάκια με λαχανικά από την Σιγκαπούρη

Υλικά για 32 πιτάκια

Για την ζύμη:
  • 600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. βούτυρο
  • 200 ml νερό
  • 2 κρόκους αυγού
  • αλάτι
  • αντικολλητικό χαρτί SANITAS
  • μεμβράνη τροφίμων SANITAS
Για την γέμιση:
  • 2 πατάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 250 γρ. φασόλια χάντρες Μπάρμπα Στάθη
  • 250 γρ. αρακά Μπάρμπα Στάθη
  • 2 κουτ. γλυκού κάρυ ΜΠΑΧΑΡ
  • 4-5 φύλλα κάρυ ΜΠΑΧΑΡ
  • 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 4 κουτ. σούπας σπορέλαιο

SYNDAGH EPEISODIO 1 CURRY PUFFS PORTRAITΕτοιμάστε την γέμιση: Βράστε τα φασόλια για 30 λεπτά και στραγγίστε τα. Σοτάρετε στο σπορέλαιο τα κρεμμύδια, τον πολτό σκόρδου και τις πατάτες. Προσθέστε τα φασόλια και τον αρακά. Διαλύστε το κάρυ σε 4 κουταλιές νερό και ρίξτε το στο μείγμα. Προσθέστε τα φύλλα κάρυ, αλατίστε και αφήστε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει πριν το χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τα πιτάκια.

Για την ζύμη: Βάλτε στον κάδο του πολυμίξερ 300 γρ. αλεύρι και 200 γρ. βούτυρο. Ανακατέψτε σε μέτρια ταχύτητα με το ειδικό εξάρτημα της ζύμης και προσθέστε ένα κρόκου αυγού και λίγο αλάτι. Ανακατέψτε και όταν σχηματιστεί ζύμη που ξεκολλάει από τα τοιχώματα, βγάλτε την ζύμη από τον κάδο και σκεπάστε την με μεμβράνη τροφίμων.

Βάλτε στον κάδο το υπόλοιπο αλεύρι και το νερό, λίγο αλάτι και ζυμώστε το μείγμα.

Ανοίξτε σε αντικολλητικό χαρτί ξεχωριστά τις δύο ζύμες σε λεπτό φύλλο. Βάλτε την ζύμη με νερό κάτω, σκεπάστε με την ζύμη βουτύρου και τυλίξτε σε ρολό κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς. Κόψτε το ρολό σε 16 φέτες και ανοίξτε κάθε φέτα ζύμης με τον πλάστη σε δίσκο με διάμετρο 7-8 εκ.. Κόψτε τους δίσκους της ζύμης σε δύο μέρη.

Για να φτιάξετε τα πιτάκια: Βάλτε μία κουταλιά από το μείγμα σε κάθε κομμάτι ζύμης, αλείψτε τις άκρες της ζύμης περιμετρικά με νερό και πατήστε με τα χέρια σας για να κολλήσουν. Βάλτε τα πιτάκια με την σειρά σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. Ανακατέψτε τον δεύτερο κρόκο αυγού με 3-4 κουταλιές νερό και αλείψτε τα πιτάκια. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο στις αντιστάσεις για 20 – 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα

 

Singapore Sling - το διάσημο κοκτέιλ από την Σιγκαπούρη

    • 60 ml Gin
    • 30 ml Cherry brandy
    • 15 ml Βενεδικτίνη
    • 30 ml χυμό λάιμ
    • λίγες σταγόνες Angostura
    • και πολλά παγάκια

SINGA

Βάλτε στο σέικερ με τη σειρά το Gin, το Cherry brandy, την Βενεδικτίνη και τον χυμό λάιμ.

Προσθέστε αρκετά παγάκια και χτυπήστε το μείγμα.

Σερβίρετε σε ψηλά ποτήρια και προσθέστε λίγες σταγόνες Angostura.

Η συνταγή είναι από τους mixologists του Altitude Bar.

 

 

 

Chilli Crabs – Καβούρια με πικάντικη σάλτσα

Υλικά για 4 μερίδες
  • 1 κιλό καβούρια
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 6 ψιλοκομμένες φρέσκες chili πιπεριές
  • 1 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
  • 4 κουτ. σούπας σάλτσα στρειδιών (oyster sauce)
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι
  • 250 ml ζωμό κοτόπουλου
  • κορνφλάουρ
  • 2 αυγά
  • 5-6 κλωναράκια φρέσκο κόλιαντρο
  • αλάτι
  • λάδι για τηγάνισμα

Κόψτε τα καβούρια σε μικρότερα κομμάτια.

Αφού τα ξεπλύνετε, πασπαλίστε τα με κορνφλάουρ.

Τηγανίστε τα στο γουόκ σε καυτό λάδι για 5 λεπτά και στραγγίστε τα.

Αδειάστε το λάδι από το γουόκ και ρίξτε το κρεμμύδι, τις chilli πιπεριές και το σκόρδο.

Προσθέστε το σησαμέλαιο και τα τηγανισμένα καβούρια.

Ρίξτε μετά την σάλτσα στρειδιών, 2 κουταλιές κορνφλάουρ, λίγο αλάτι και πιπέρι.

Προσθέστε τον ζωμό κοτόπουλου και σκεπάστε το γουόκ.

Μαγειρέψτε για 10 λεπτά.

Προσθέστε μετά τα αυγά χτυπημένα, ανακατέψτε και σερβίρετε με τον φρέσκο κόλιαντρο.

Η συνταγή είναι του Lee Kwang Seng, Head chef στο εστιατόριο Mezza9 / Grand Hyatt Singapore.

Tags: Curry puffs, Αφράτα πιτάκια με λαχανικά, Singapore Sling, κοκτέιλ , Σιγκαπούρη, Chilli Crabs

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes