Επεισόδιο 9 Βελιγράδι 2ο μέρος Σάββατο 24 Ιανουαρίου στις 20.00 στον ΣΚΑΪ

1000 ΜΙΛΙΑ ΓΕΥΣΕΙΣ με τον Βαγγέλη Δρίσκα

Στο 9ο επεισόδιο της ταξιδιωτικής – γαστρονομικής εκπομπής «1000 Μίλια Γεύσεις» ο Βαγγέλης Δρίσκας ολοκληρώνει το γαστρονομικό οδοιπορικό του στο Βελιγράδι, έναν γοητευτικό προορισμό που κρύβει πολλές εκπλήξεις σε κάθε βήμα. Συνεχίζοντας τις περιπλανήσεις μας στην πόλη συναντάμε δύο φίλους που έστησαν το Rusmir, το πιο πετυχημένο στέκι με ψητά κρέατα και χειροποίητα λουκάνικα και μοιραζόμαστε τα μυστικά της τέχνης τους. Επιβιβαζόμαστε σε ένα μεσαιωνικό πλοίο για μία μοναδική βόλτα στον Δούναβη και σταματάμε στις όχθες του για να δοκιμάσουμε τις σπεσιαλιτέ του Saran που είναι το πιο διάσημο εστιατόριο ψαροφαγίας της πόλης. Μπαίνουμε στο SuperMarket, ένα πολύ έξυπνο και μοντέρνο concept που προσφέρει τα πάντα: φαγητό, ποτό, μουσική, τέχνη, διακόσμηση και ρούχα. Δοκιμάζουμε ξεχωριστούς γευστικούς συνδυασμούς σε ένα από τα καλύτερα παγωτατζίδικα του κόσμου, το Moritz Eis. Μοιραζόμαστε ήχους, εικόνες και γεύσεις από ένα κλασσικό κυριακάτικο γεύμα σε ένα από τα πιο παλιά και παραδοσιακά εστιατόρια, το Manjez και γνωρίζουμε και την μοντέρνα πλευρά της σέρβικης γαστρονομίας στο Mala Fabrica Ukusa.

Οι περιπλανήσεις στην πόλη μας μεταφέρουν πανέμορφες εικόνες από την καθημερινότητα μίας πόλης που έχει ζωή όλο το 24ωρο. Για ακόμη μία φορά, ανθρώπινες ιστορίες φαγητού, ήχοι, γεύσεις και εικόνες που μαγεύουν, μπλέκονται σε ένα συναρπαστικό επεισόδιο.

«1000 Μίλια Γεύσεις»: Ταξιδέψτε στα πιο συναρπαστικά μέρη του πλανήτη και δοκιμάστε μοναδικές γεύσεις παρέα με τον Βαγγέλη Δρίσκα κάθε Σάββατο βράδυ στις 20.00 στον ΣΚΑΪ.

Τα 1000 μίλια γεύσεις ταξίδεψαν στο Βελιγράδι με

Φωτογραφίες από το τηλεοπτικό γύρισμα στο Βελιγράδι

Επεισόδιο 9 - Βελιγράδι 2ο μέρος

Κολοκυθάκια γεμιστά με κιμά στον φούρνο με μπεσαμέλ  γιαουρτιού

Υλικά για 4 μερίδες
  • 12 κολοκυθάκια
  • 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
  • ½ φλιτζάνι ρύζι (γλασέ ή καρολίνα)
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
  • ελάχιστη κανέλα ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κιλό Στραγγιστό Complet Οικογενειακό πλήρες
  • 3 αυγά
  • 4 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 100 γρ. γραβιέρα ώριμη ΧΩΡΙΟ
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι ΜΠΑΧΑΡ
  • αλουμινόχαρτο SANITAS

KOLOKYTHAKIA-GEMISTA-ME-MPESAMEL-GIAOYRTIOY-SITEΚόψτε μία φέτα οριζόντια από τα κολοκυθάκια και σκάψτε τα με το κουτάλι.

Ανακατέψτε σε ένα μπολ τον κιμά με το ρύζι, την ντομάτα, το κρεμμύδι, τον πολτό σκόρδου, τον άνηθο και την κανέλα.

Αλατοπιπερώστε και μοιράστε το μείγμα στα κολοκυθάκια και βάλτε τα με την σειρά σε ένα πυρίμαχο σκεύος.

Σκεπάστε τα με νερό, αλατίστε και σκεπάστε το σκεύος με αλουμινόχαρτο.

Ψήστε στους 180ο για 30 λεπτά. Βγάλτε τα από τον φούρνο και βγάλτε το αλουμινόχαρτο.

Χτυπήστε στο μίξερ το γιαούρτι με τα αυγά, το αλεύρι και λίγο αλάτι.

Απλώστε το μείγμα επάνω από τα κολοκυθάκια, πασπαλίστε με την γραβιέρα και βάλτε το σκεύος και πάλι στον φούρνο. Ψήστε για 25 λεπτά.

 

Μπρόκολο με τυριά και κρέμα στον φούρνο

  • 1 σακουλάκι μπρόκολο ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
  • 250 γρ. ώριμη γραβιέρα ΧΩΡΙΟ
  • 500 γρ. ανθότυρο
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 2 κουτ. σούπας αλατισμένο βούτυρο ΧΩΡΙΟ
  • 300 ml γάλα
  • 2 φέτες τριμμένο ψωμί τοστ
  • 1 κουτ. γλυκού εστραγκόν ΜΠΑΧΑΡ
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • αλάτι, πιπέρι

MPROKOLO-ME-TYRIA-KAI-KREMA-STON-FOYRNO-SITEΒάλτε στην κατσαρόλα το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε.

Ρίξτε το γάλα, την μουστάρδα και το εστραγκόν και αλατοπιπερώστε το μείγμα. Ανακατέψτε και αφήστε σε μέτρια φωτιά μέχρι αν πήξει.

Τρίψτε την γραβιέρα.

Αδειάστε το μπρόκολο σε ένα πυρίμαχο σκεύος.

Βάλτε ανάμεσα το ανθότυρο, τριμμένο σε μικρά κομμάτια και την μισή ποσότητα από την γραβιέρα.

Σκεπάστε με την κρέμα και πασπαλίστε την επιφάνεια με την υπόλοιπη ποσότητα γραβιέρας και τα ψίχουλα.

Ψήστε στους 180ο για 25 λεπτά.

 

Καφές με πουρέ κάστανου

Υλικά για 4 καφέδες
    • 4 εσπρέσο Volluto NESPRESSO
    • 4 κουτ. σούπας πουρέ κάστανου
    • 4 μαρόν γλασέ
    • 300 ml γάλα

KAFES-ME-POURE-KASTANOY-SITEΑνακατέψτε τον πουρέ κάστανου με 4 κουταλιές γάλα και μοιράστε στα φλιτζάνια.

Ετοιμάστε τον καφέ και ρίξτε τον επάνω από τον πουρέ κάστανου.

Ετοιμάστε αφρόγαλα και ρίξτε το επάνω από τον καφέ.

Γαρνίρετε με μαρόν γλασέ ψιλοκομμένα.

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes