Επεισόδιο 8 Βελιγράδι 1ο μέρος Σάββατο 20 Δεκεμβρίου στις 20.00 στον ΣΚΑΪ

1000 ΜΙΛΙΑ ΓΕΥΣΕΙΣ με τον Βαγγέλη Δρίσκα

Στο 8ο επεισόδιο της ολοκαίνουργιας ταξιδιωτικής – γαστρονομικής εκπομπής «1000 Μίλια Γεύσεις», ο Βαγγέλης Δρίσκας επισκέπτεται το Βελιγράδι, έναν προορισμό που παρ’ όλο που είναι τόσο κοντινός, γνωρίζουμε ελάχιστα τόσο για την καθημερινή ζωή αλλά και την γαστρονομία της πόλης. Όλα αυτά θα τα εξερευνήσουμε μέσα από το νέο επεισόδιο της εκπομπής μας. Ξεκινάμε τις περιπλανήσεις μας στην πόλη για να γνωρίσουμε την παραδοσιακή της πλευρά δοκιμάζοντας το πιο νόστιμο πρωϊνό της πόλης: μπουρέκια, αλμυρές και γλυκές πίτες. Ο Βαγγέλης συναντά τον σεφ Michael Kreiling του Hyatt Regency ο οποίος του μαγειρεύει το πιο κλασσικό πιάτο της πόλης: Πικάντικα κεμπάπ, με μία σειρά από απίθανα συνοδευτικά και σάλτσες που μιλάνε στην καρδιά μας. Επισκέπτεται το Lorenzo & Kakalamba, ένα μοναδικό εστιατόριο παγκοσμίως με την μεγαλύτερη συλλογή σε έργα μοντέρνας τέχνης στον κόσμο, ένα οπτικό παραλήρημα με τα πιο ετερόκλητα αντικείμενα. Εδώ όμως το φαγητό από την βόρεια Σερβία είναι ο πρωταγωνιστής και ανταγωνίζεται επάξια το περιβάλλον. Στη συνέχεια δοκιμάζει το εθνικό ποτό των σέρβων, την ρακία στο ομώνυμο διάσημο Rakia Bar σε όλες τις παραλλαγές της.
Οι περιπλανήσεις στην πόλη μας μεταφέρουν εικόνες και ήχους από έναν εκκολαπτόμενο τουριστικό προορισμό που γοητεύει τους επισκέπτες.
Για ακόμη μία φορά, ανθρώπινες ιστορίες φαγητού, ήχοι, γεύσεις και εικόνες που μαγεύουν, μπλέκονται σε ένα συναρπαστικό επεισόδιο.

«1000 Μίλια Γεύσεις»: Ταξιδέψτε στα πιο συναρπαστικά μέρη του πλανήτη και δοκιμάστε μοναδικές γεύσεις παρέα με τον Βαγγέλη Δρίσκα κάθε Σάββατο βράδυ στις 20.00 στον ΣΚΑΪ.

Τα 1000 μίλια γεύσεις ταξίδεψαν στο Βελιγράδι με

Φωτογραφίες από το τηλεοπτικό γύρισμα στο Βελιγράδι

Επεισόδιο 8 - Βελιγράδι 1ο μέρος

Τηγανητά φιλετάκια κοτόπουλου με καρύδια και δυόσμο

Υλικά για 4 μερίδες
  • 800 γρ. φιλέτο κοτόπουλου (στήθος ή μπούτι) ΠΙΝΔΟΣ
  • 500 γρ. γιαούρτι Στραγγιστό Complet Οικογενειακό 2% λιπαρά
  • 1 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με φρέσκα αρωματικά ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • ½ γρ. σαφράν
  • 1 φλιτζάνι καρύδια τριμμένα
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 5 φέτες τριμμένο ψωμί του τοστ
  • ½ κουτ. του γλυκού πικάντικη πάπρικα
  • 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι για τηγάνισμα
  • κρέμα βαλσαμικού με λεμόνι και πορτοκάλι KALAMATA PAPADIMITRIOY
  • φρέσκα σαλατικά για το σερβίρισμα
  • γάντια μίας χρήσης SANITAS

THGANHTO-KOTOPOYLO-ME-KARYDIA-KAI-DYOSMO-SITEΚόψε το φιλέτο του κοτόπουλου σε μικρότερα κομμάτια. Μουσκέψτε το σαφράν σε 3-4 κουταλιές νερό για λίγα λεπτά.

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το γιαούρτι με το σαφράν, τον πολτό σκόρδου και την πάπρικα.

Αλατίστε και ανακατέψτε το μείγμα με το ψιλοκομμένο κοτόπουλο.

Σκεπάστε το μπολ με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε το στο ψυγείο για 5-6 ώρες.

Πάρτε τα κομμάτια του κοτόπουλου με όσο γιαούρτι έμεινε γύρω από αυτά, αλευρώστε τα, περάστε από τα χτυπημένα αυγά και μετά από το τριμμένο ψωμί και τηγανίστε τα σε καυτό λάδι.

Βγάλτε τα όταν τηγανιστούν σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε τα πασπαλίζοντας με την καρυδόψιχα και τον ψιλοκομμένο δυόσμο.

Ραντίστε με την κρέμα βαλσαμικού τα φρέσκα σαλατικά και σερβίρετε μαζί με τις συνοδευτικές σάλτσες.

Για την σάλτσα με γιαούρτι και μουστάρδα:
  • 125 γρ. Στραγγιστό Complet Οικογενειακό 2% λιπαρά
  • 125 γρ. μαγιονέζα
  • 3 κουτ. σούπας πικάντικη μουστάρδα KALAMATA PAPADIMITRIOY
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Ανακατέψτε όλα τα υλικά και σερβίρετε με το κοτόπουλο.

Για την συνοδευτική σάλτσα με σπανάκι και γιαούρτι:
  • 200 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 125 γρ. Στραγγιστό Complet Οικογενειακό 2% λιπαρά
  • 1 κουτ. σούπας αλατισμένο βούτυρο ΧΩΡΙΟ

Σοτάρετε στο βούτυρο το κρεμμύδι και τον πολτό σκόρδου, προσθέστε το σπανάκι και όταν μαραθεί, αλατοπιπερώστε, προσθέστε το γιαούρτι, ανακατέψτε και κατεβάστε από την φωτιά.

Σέρβικο «χρυσό κέικ»

Υλικά για 1 στρογγυλή φόρμα 24 εκ.
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 ml γάλα
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 60 γρ. βούτυρο ΧΩΡΙΟ
  • 125 γρ. ζάχαρη
  • 4 κρόκους αυγών
για την γέμιση:
  • 150 γρ. καρύδια τριμμένα
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο ΧΩΡΙΟ
  • 180 γρ. μαύρη ζάχαρη ΜΠΑΧΑΡ
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 4 φέτες ψωμί τοστ τριμμένες
  • λίγο κανέλα, μπαχάρι, γαρίφαλο ΜΠΑΧΑΡ
  • μεμβράνη τροφίμων SANITAS
  • σερβίρετε με εσπρέσο Volluto NESPRESSO

TO-XRYSO-CAKE-SITEΒάλτε στον κάδο του μίξερ το αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη, το γάλα, το βούτυρο, τους κρόκους και ζυμώστε με τον γάντζο.

Αδειάστε την ζύμη σε ένα μπολ, σκεπάστε με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Ξαναζυμώστε την ζύμη και μοιράστε την σε 25-30 μικρές μπάλες.

Αλείψτε το εσωτερικό μίας φόρμας για κέικ με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίστε με τα ψίχουλα.

Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα καρύδια με την μαύρη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και το ξύσμα από το λεμόνι.

Βάλτε το λιωμένο βούτυρο σε ένα μπολ.

Περάστε τις μπάλες της ζύμης από το βούτυρο και μετά από το μείγμα των καρυδιών.

Βάλτε τις μπάλες ζύμης στην φόρμα, την μία δίπλας την άλλη.

Αφήστε το κέικ να ξεκουραστεί για 30 λεπτά και μετά ψήστε στους 180ο C για 1 ώρα.

Συνοδέψτε με καφέ εσπρέσο.

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes