Επεισόδιο 7 Μπανγκόκ 3ο μέρος Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στις 20.00 στον ΣΚΑΪ

1000 ΜΙΛΙΑ ΓΕΥΣΕΙΣ με τον Βαγγέλη Δρίσκα

Στο 7ο επεισόδιο της ολοκαίνουργιας ταξιδιωτικής – γαστρονομικής εκπομπής «1000 Μίλια Γεύσεις», ο Βαγγέλης Δρίσκας ολοκληρώνει το γαστρονομικό οδοιπορικό του στην Μπανγκόκ. Συναντά τον διάσημο σεφ Ian Kittichai, με εκπομπές μαγειρικής στην τηλεόραση, σχολές μαγειρικής και τα περισσότερα εστιατόρια στην πόλη. Ο σεφ υποδέχεται τον Βαγγέλη στο περίφημο Isaya Siamese Club που άλλαξε τον γαστρονομικό χάρτη της Μπανγκόκ από την πρώτη ημέρα λειτουργίας του. Δοκιμάζει την πιο μοντέρνα εκδοχή της ταϊλανδέζικης κουζίνας στο ανατρεπτικό εστιατόριο SRA BUA , σε ένα μοναδικής αισθητικής περιβάλλον. Ανακαλύπτει τα δύο πιο παλιά εστιατόρια της πόλης που είναι και τα αγαπημένα της βασιλικής οικογένειας και δοκιμάζει τις πιο αυθεντικές γεύσεις της χώρας. Με τις κάμερες της εκπομπής κάνουμε μία συναρπαστική βόλτα στο ποτάμι για να δούμε την άλλη πλευρά της πόλης με τα χρωματιστά φτωχικά ξύλινα σπίτια. Και κλείνουμε το ταξίδι μας με τα πιο εντυπωσιακά πιάτα και κοκτέιλ του διάσημου bar restaurant Vertigo και την συγκλονιστική θέα από τον 65ο όροφο. Άνθρωποι, ιστορίες φαγητού και εικόνες που μαγεύουν, μπλέκονται σε ένα ακόμη συναρπαστικό επεισόδιο.

«1000 Μίλια Γεύσεις»: Ταξιδέψτε στα πιο συναρπαστικά μέρη του πλανήτη και δοκιμάστε μοναδικές γεύσεις παρέα με τον Βαγγέλη Δρίσκα κάθε Σάββατο βράδυ στις 20.00 στον ΣΚΑΪ.

Τα 1000 μίλια γεύσεις ταξίδεψαν στη Μπανγκόκ με

Φωτογραφίες από το τηλεοπτικό γύρισμα στη Μπανγκόκ part 3

Επεισόδιο 7 - Μπανγκόκ 3ο μέρος

Pad Thai Noodles

Υλικά για 4 μερίδες
  • 300 γρ. νουντλς ρυζιού
  • 250 γρ. ψίχα γαρίδας
  • 400 γρ. φιλέτο κοτόπουλου ψιλοκομμένο ΠΙΝΔΟΣ
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1 φλιτζάνι φύτρες φασολιών σόγιας
  • 2 αυγά
  • 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 1 κουτ. σούπας αποξηραμένες μικρές γαρίδες
  • 2 κουτ. σούπας τριμμένα ψημένα ανάλατα φιστίκια κάσιους
  • 4 κουτ. σούπας καλαμποκέλαιο
  • για την σάλτσα:
  • 2 κουτ. σούπας σόγια σος
  • 3 κουτ. σούπας ακατέργαστη ζάχαρη ΜΠΑΧΑΡ
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού με λεμόνι και πορτοκάλι KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λάιμ
  • 2 κουτ. σούπας Fish Sauce ΜΠΑΧΑΡ
  • 2 κουτ. σούπας σόγια σος ΜΠΑΧΑΡ
  • φρέσκο κόλιαντρο, λάιμ για το σερβίρισμα
  • γάντια μίας χρήσης SANITAS
  • τηγανητά κρεμμύδια για το σερβίρισμα

PADTHAINOODLESΕτοιμάστε τα νουντλς σύμφωνα με τις οδηγίες στην συσκευασία.

Ανακατέψτε τα υλικά για την σάλτσα και ψιλοκόψτε το φιλέτο του κοτόπουλου.

Σοτάρετε τα κρεμμυδάκια με τον πολτό σκόρδου και το τζίντζερ στο σπορέλαιο και ρίξτε το κοτόπουλο, ανακατέψτε και αφήστε τα σε δυνατή φωτιά για αρκετά λεπτά.

Προσθέστε τις γαρίδες και σοτάρετε για 2-3 λεπτά ακόμη. Μαζέψτε τα στην μία άκρη του γουόκ και μετά ρίξτε τα αυγά.

Αφήστε τα να μαγειρευτούν και ανακατέψτε τα με τα υπόλοιπα υλικά στο γουόκ.

Ρίξτε με την σειρά τα νουντλς, το μείγμα της σάλτσας, τις φύτρες φασολιών, τις αποξηραμένες γαρίδες και τα φιστίκια.

Ανακατέψτε και σερβίρετε με φύλλα φρέσκου κόλιαντρου και φέτες λάιμ.

Thai mango coffee

  • 1 εσπρέσο lungo Fortissio NESPRESSO
  • χυμό μάνγκο
  • παγάκια
  • γάλα
  • γκοφρέτες σοκολάτας

KAFESMEMANGOΠολτοποιείστε το μάνγκο στον πολυκόπτη με παγάκια και βάλτε το στο ποτήρι.

Ετοιμάστε τον καφέ και ρίξτε τον επάνω από τον χυμό.

Ετοιμάστε κρύο αφρόγαλα στο ειδικό μηχάνημα της καφετιέρας και ρίξτε το επάνω από τον καφέ.

Γαρνίρετε με σπασμένες γκοφρέτες.

Tags: Pad Thai Noodles, Thai mango coffee

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes