Επεισόδιο 6 Μπανγκόκ - 2ο μέρος Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 20.00 στον ΣΚΑΪ

1000 ΜΙΛΙΑ ΓΕΥΣΕΙΣ με τον Βαγγέλη Δρίσκα

Στο 6ο επεισόδιο της ολοκαίνουργιας ταξιδιωτικής – γαστρονομικής εκπομπής «1000 Μίλια Γεύσεις», ο Βαγγέλης Δρίσκας συνεχίζει ένα μοναδικό γαστρονομικό οδοιπορικό στην Μπανγκόκ, σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του κόσμου. Σε μία πόλη με το πιο συναρπαστικό φαγητό του πλανήτη, ο Βαγγέλης συναντά τους ανθρώπους που αλλάζουν την γαστρονομική σκηνή της τα τελευταία 3-4 χρόνια.

Μπαίνει στις κουζίνες τους, δοκιμάζει τις δημιουργίες τους και μοιράζεται μαζί μας όλα τα μυστικά της ταϋλανδέζικης κουζίνας. Η Nooror Steepe, chef και ιδιοκτήτρια του θρυλικού εστιατορίου Blue Elephant υποδέχεται τον Βαγγέλη στην σχολή μαγειρικής της, μας παρουσιάζει τα πιο σημαντικά πιάτα της παραδοσιακής ταϊλανδέζικης κουζίνας και μαγειρεύουν παρέα.

Ο σεφ Gaggan μας ανοίγει την κουζίνα του ομώνυμου εστιατορίου του που έχει διακριθεί ως το καλύτερο ινδικό εστιατόριο της Ασίας και ένα από τα 10 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου και μαζί με τον Βαγγέλη προκαλούν τις αισθήσεις μας με μοναδικές δημιουργίες μοριακής γαστρονομίας.

Το street food δεν λείπει ούτε από αυτό το επεισόδιο. Η Jay Fai, μαγείρισσα θρύλος της Μπανγκόκ, μαγειρεύει με τον δικό της τρόπο εδώ και 40 χρόνια σε γουόκ χρησιμοποιώντας μόνο τα κάρβουνα.

Ο Βαγγέλης ανακαλύπτει το πιο παλιό παγωτατζίδικο της πόλης όπου σερβίρουν με μοναδικό τρόπο τα χειροποίητα παγωτά τους. Και όπως σε κάθε επεισόδιο, μαγειρεύει στο εργαστήριο του, πιάτα που τον ενθουσίασαν και θέλει να τα μοιραστεί μαζί μας.

Ανθρώπινες ιστορίες φαγητού και εικόνες που μαγεύουν, μπλέκονται σε ένα ακόμη συναρπαστικό επεισόδιο.

Τα 1000 μίλια γεύσεις ταξίδεψαν στη Μπανγκόκ με

Φωτογραφίες από το τηλεοπτικό γύρισμα στη Μπανγκόκ part 2

Επεισόδιο 6 - Μπανγκόκ 2ο μέρος

Πράσινο τσάι με ιβίσκο και αποξηραμένα φρούτα

Υλικά για 4 ποτήρια

SYNDAGH-PRASINO-TSAI

  • 4 κουτ. γλυκού πράσινο τσάι σε φύλλα
  • αποξηραμένα φρούτα (ιβίσκος, ανανάς, μάνγκο, παπάγια) ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ
  • βραστήρας BOSCH με ρύθμιση θερμοκρασίας

Υπολογίστε 1 κουτ. του γλυκού φύλλα πράσινου τσαγιού για κάθε άτομο.

Βράστε νερό στους 70ο C. Βάλτε το τσάι σε μία κανάτα ποτήρι και ρίξτε το νερό.

Αφήστε για 3 λεπτά, σουρώστε και σερβίρετε με τον ιβίσκο και τα υπόλοιπα αποξηραμένα φρούτα.

Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα

Stir-Fry με σπανάκι και ραδίκια

Υλικά για 4 μερίδες

SYNDAGH-STIR-FRY-XORTA

  • 500 γρ. σπανάκι σε φύλλα ΜΠΑΡΜΠΑΣΤΑΘΗΣ
  • 500 γρ. ραδίκια ΜΠΑΡΜΠΑΣΤΑΘΗΣ
  • 2 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 20 κλωναράκια ανάμεικτα φρέσκα μυρωδικά (κόλιαντρο, δυόσμο, μέντα, βασιλικό)
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά
  • χυμό και ξύσμα από 1 λάιμ
  • 2 κουτ. σούπας fish sauce ΜΠΑΧΑΡ
  • 2 κουτ. σούπας oyster sauce ΜΠΑΧΑΡ
  • σπορέλαιο
  • αλάτι

Σοτάρετε σε 5-6 κουταλιές λάδι τα κρεμμύδια, τον πολτό σκόρδου, το τζίντζερ και την καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη.

Προσθέστε το σπανάκι και τα ραδίκια και ½ φλιτζάνι νερό.

Αλατίστε και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά στο γουόκ για λίγα λεπτά.

Ρίξτε στα χόρτα το ξύσμα και τον χυμό λάιμ, την fish sauce και την oyster sauce, ανακατέψτε και σερβίρετε.

Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα

Κοτόπουλο με σάλτσα πράσινου κάρυ

Υλικά για 4 μερίδες
  • 800 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου
  • 250 ml γάλα καρύδας
  • 2 κουτ. σούπας πάστα πράσινου κάρυ
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη φοίνικα
  • 1 κουτ. σούπας fish sauce
  • 1 μελιτζάνα ψιλοκομμένη
  • 2 καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 2-3 κλωναράκια φρέσκου βασιλικού για το γαρνίρισμα
  • 2 κουτ. σούπας σπορέλαιο
  • για την πάστα πράσινου κάρυ:
  • φλοίδες από 1 λάιμ
  • 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • 1 ψιλοκομμένο κλωναράκια λέμονγκρας
  • ½ ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο
  • 1 κουτ. γλυκού σπόρους κύμινου
  • 1 κουτ. γλυκού σπόρους κόλιαντρου
  • λίγο αλάτι και πιπέρι
  • 5-6 καυτερές πράσινες πιπεριές
  • 2 πράσινε γλυκές πιπεριές
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 μικρά κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 4-5 κλωναράκια βασιλικό
  • λίγη πάστα γαρίδας (θα την βρείτε σε καταστήματα με ασιατικά τρόφιμα)

KOTOPOYLO-CURRY-2Ετοιμάστε την πάστα πράσινου κάρυ: Βάλτε στο γουδί τις φλοίδες από λάιμ, το τζίντζερ, το ψιλοκομμένο λέμονγκρας, τον κόλιαντρο ψιλοκομμένο, τους σπόρους κόλιαντρου και κύμινου, αλάτι και πιπέρι.

Πολτοποιήστε τα υλικά και προσθέστε τις καυτερές και τις γλυκές πιπεριές, το σκόρδο, τα κρεμμυδάκια, τον βασιλικό, την πάστα γαρίδας και πολτοποιήστε όλα τα υλικά.

Βάλτε λίγο γάλα καρύδας στο γουόκ και ρίξτε τα φιλέτα του κοτόπουλου κομμένα σε μικρότερα κομμάτια.

Αφήστε τα στην άκρη για λίγα λεπτά και σε ένα σκεύος ρίξτε το λάδι, την πάστα κάρυ, το γάλα καρύδας, την ζάχαρη φοίνικα, την fish sauce, και τις τις μελιτζάνες.

Αφήστε για λίγα λεπτά στην φωτιά και προσθέστε τα φιλέτα κοτόπουλου.

Αφήστε για λίγη ώρα σε δυνατή φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί το κοτόπουλο και προσθέστε τις τσίλι πιπεριές και τα φύλλα βασιλικού.

Η συνταγή είναι της Chef Nooror Stepe

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes