Επεισόδιο 5 Μπανγκόκ - 1ο μέρος Σάββατο 22 Νοεμβρίου στις 20.00 στον ΣΚΑΪ

1000 ΜΙΛΙΑ ΓΕΥΣΕΙΣ με τον Βαγγέλη Δρίσκα

Στο 5ο επεισόδιο της ολοκαίνουργιας ταξιδιωτικής – γαστρονομικής εκπομπής «1000 Μίλια Γεύσεις», ο Βαγγέλης Δρίσκας μας ξεναγεί σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς του πλανήτη: την Μπανγκόκ.

Σε μία πόλη με μία συναρπαστική γαστρονομική σκηνή που εξελίσσεται μέρα με την μέρα, ο Βαγγέλης δοκιμάζει τοπικές γεύσεις, συναντά σεφ και ανθρώπους της γαστρονομίας, μπαίνει σε κουζίνες για να μοιραστεί μαζί μας τα μυστικά της ταϋλανδέζικης κουζίνας.

Το ταξίδι ξεκινά με μία βόλτα με τουκ-τουκ γύρω από το μεγάλο και εντυπωσιακό παλάτι. Στη συνέχεια ανεβαίνει στην κορυφή του ξενοδοχείου Le Bua , με την καλύτερη θέα από ψηλά στην Μπανγκόκ. Στο εστιατόριο Sirocco όπου γυρίστηκε η ταινία Hangover ΙΙ, συναντά τον σεφ και δοκιμάζει τις δημιουργίες του. Παρέα με την σεφ του εστιατορίου Saffron επισκέπτεται μία από τις μεγαλύτερες αγορές του κόσμου και μας μυεί στους γευστικούς θησαυρούς της τοπικής κουζίνας. Το street food είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο της ταϋλανδέζικης παράδοσης, και ο Βαγγέλης επισκέπτεται την China town για να δοκιμάσει μοναδικές γεύσεις από ό,τι μαγειρεύεται έξω στον δρόμο. Το πρώτο επεισόδιο από το ταξίδι στην Μπανγκόκ, έχει μοναδικές εικόνες, απίθανες γεύσεις, παραδεισένια χρώματα από ένα τόπο που προσελκύει εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο.

 

«1000 Μίλια Γεύσεις»: Ταξιδέψτε στα πιο συναρπαστικά μέρη του πλανήτη και δοκιμάστε μοναδικές γεύσεις παρέα με τον Βαγγέλη Δρίσκα κάθε Σάββατο βράδυ στις 20.00 στον ΣΚΑΪ.

Τα 1000 μίλια γεύσεις ταξίδεψαν στη Μπανγκόκ με

Φωτογραφίες από το τηλεοπτικό γύρισμα στη Μπανγκόκ

Επεισόδιο 5 - Μπανγκόκ 1ο μέρος

Ταϊλανδέζικη σαλάτα με σπανάκι και κοτόπουλο

Υλικά για 1 σαλάτα
  • 500 γρ. φιλέτο από στήθος κοτόπουλου  ΠΙΝΔΟΣ
  • 500 γρ. φρέσκο σπανάκι ΜΠΑΡΜΠΑΣΤΑΘΗΣ
  • 4 καρότα
  • 2 αγγουράκια
  • 2 κόκκινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 4 κουτ. σούπας ανάμεικτα ψιλοκομμένα μυρωδικά (κόλιαντρο, βασιλικό, δυόσμο)
  • 4 κουτ. σούπας τριμμένα κάσιους ΜΑΤΣΟΥΚΑΣ
  • γάντια μίας χρήσης SANITAS
  • τηγανητά κρεμμύδια για το σερβίρισμα
  • αλάτι
  • για το ντρέσσινγκ:
  • 1 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 2 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κουτ. σούπας fish sauce
  • 1 κουτ. σούπας σόγια σος ΜΠΑΧΑΡ
  • 4 κουτ. σούπας χυμό λάιμ

SALATAKOTOPOYLOsPANAKIΚόψτε το φιλέτο του κοτόπουλου σε λεπτές φέτες, αλατίστε και ψήστε το στην γκριλιέρα.

Καθαρίστε και κόψτε στο πολυμίξερ τα καρότα και τα αγγουράκια σε λεπτές φέτες.

Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα υλικά για το ντρέσσινγκ.

Βάλτε σε ένα μπολ το σπανάκι, τα καρότα και τα αγγουράκια, τις πιπεριές, τα φιλέτα του κοτόπουλου, τα μυρωδικά και το ντρέσσινγκ, την μισή ποσότητα από τα κάσιους και ανακατέψτε τα.

Σερβίρετε και πασπαλίστε με τα υπόλοιπα κάσιους και τηγανητά κρεμμύδια.

Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα

Γαρίδες τυλιγμένες σε καταΐφι

Υλικά για 4 μερίδες
  • 12 γαρίδες Νο2 καθαρισμένες (μόνο το κέλυφος)
  • 300 γρ. καταΐφι ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
  • 150 γρ. λιωμένο βούτυρο
  • 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
  • ξύσμα από 2 λάιμ
  • αλάτι, πιπέρι
  • αλουμινόχαρτο SANITAS

για την συνοδευτική σάλτσα:

  • 2 κουτ. σούπας σόγια σος ΜΠΑΧΑΡ
  • 2 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι με μέλι KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • ½ κουτ. γλυκού σησαμέλαιο ΜΠΑΧΑΡ
  • 2 κουτ. σούπας χυμό λάιμ
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένο τζίντζερ
  • 1 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη ΜΠΑΧΑΡ

GARIDESKANTAIFIΑλατοπιπερώστε τις γαρίδες, αλείψτε τες με τον πολτό σκόρδου και πασπαλίστε τες με τον κόλιαντρο και το ξύσμα λάιμ. Ανοίξτε το καταΐφι στον πάγκο εργασίας, πάρτε μία μικρή ποσότητα και τυλίξτε με αυτό μία γαρίδα.

Τυλίξτε όλες τις γαρίδες και βάλτε τες με την σειρά σε ένα ταψί στρωμένο με αλουμινόχαρτο.

Ψήστε για 10 λεπτά στους 180ο C στο θερμογκρίλ (θερμός αέρας και γκριλ).

Ανακατέψτε όλα τα υλικά για την σάλτσα.

Σερβίρετε τις γαρίδες με την σάλτσα και συνοδέψτε τες και με έτοιμη γλυκόξινη σάλτσα.

Η συνταγή είναι του Βαγγέλη Δρίσκα

Tags: Ταϊλανδέζικη σαλάτα με σπανάκι και κοτόπουλο, Γαρίδες τυλιγμένες σε καταΐφι

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes