Επεισόδιο 22 - Special Edition Σάββατο 30 Μαΐου 2015 στις 20.00 στον ΣΚΑΪ

1000 ΜΙΛΙΑ ΓΕΥΣΕΙΣ με τον Βαγγέλη Δρίσκα

Το 22ο επεισόδιο της ταξιδιωτικής – γαστρονομικής εκπομπής «1000 Μίλια Γεύσεις», είναι ένα special επεισόδιο με στάσεις σε όλο τον κόσμο, με τις πιο όμορφες εικόνες και τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες από τους σημαντικότερους ανθρώπους της γαστρονομίας κάθε τόπου.

Περιηγηθείτε μαζί μας στην Πράγα στην πιο απολαυστική βόλτα στην παλιά πόλη με τα πανέμορφα κτίρια και την μοναδική αρχιτεκτονική τους. Εκεί ο Βαγγέλης Δρίσκας επισκέπτεται ένα από τα πιο καινούργια εστιατόρια της πόλης και μοιράζεται μαζί σας γεύσεις της μοντέρνας τσέχικης κουζίνας.

Στη συνέχεια δύο προορισμοί που μας έκλεψαν την καρδιά. Nότια Κορέα και Μπαλί, δύο τόποι με τους πιο ζεστούς και φιλόξενους κατοίκους. Στο κέντρο της Σεούλ παρέα με τους ντόπιους κάνουμε την καθιερωμένη επίσκεψη στο πηγάδι των ευχών και στην Ζεονζού, στα νότια της χώρας, κάνουμε την βόλτα μας σε ένα καλοδιατηρημένο παραδοσιακό χωριό και απολαμβάνουμε λιχουδιές του δρόμου. Η συνέχεια είναι ακόμη πιο νόστιμη αφού ο Βαγγέλης ταξιδεύει στο Μπαλί, όπου συναντά έναν διάσημο σεφ και δάσκαλο μαγειρικής για να μάθει από πρώτο χέρι μερικά από τα πιο κλασσικά πιάτα της τοπικής κουζίνας.

Από την εκπομπή δεν λείπει και το ανεκτίμητο φαγητό της μαμάς. Ταξίδι λοιπόν στο «Χρυσό Τρίγωνο» της Ασίας όπου ο Βαγγέλης δοκιμάζει το πιο γνωστό πιάτο του Τσιάνγκ Μάι από τα χέρια μίας μαγείρισσας που το ετοιμάζει σε μία μικρή αυλή με τον ίδιο τρόπο καθημερινά, τα τελευταία 30 χρόνια. Και φυσικά όπως σε κάθε επεισόδιο νέες συνταγές από τον Βαγγέλη Δρίσκα εμπνευσμένες από τους προορισμούς που επισκέφτηκε.

Για ακόμη μία φορά, ανθρώπινες ιστορίες φαγητού, ήχοι, γεύσεις και εικόνες που μαγεύουν, μπλέκονται σε ένα συναρπαστικό επεισόδιο.

«1000 Μίλια Γεύσεις»: Ταξιδέψτε στα πιο συναρπαστικά μέρη του πλανήτη και δοκιμάστε μοναδικές γεύσεις παρέα με τον Βαγγέλη Δρίσκα κάθε Σάββατο βράδυ στις 20.00 στον ΣΚΑΪ.

Φωτογραφίες από το τηλεοπτικό γύρισμα σε Τσιάνγκ Μάι, Σεούλ, Ζεονζού, Μπαλί, Πράγα

Επεισόδιο 22 - Special Edition

Μπαλινέζικο τηγανητό κοτόπουλο

Υλικά για 4 μερίδες
  • 250 γρ. βρασμένο ρύζι μπασμάτι ΜΠΑΧΑΡ
  • 600 γρ. φιλέτο κοτόπουλου κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 6 αυγά βρασμένα κομμένα σε τέταρτα
  • 100 γρ. λάχανο ψιλοκομμένο
  • 2 αγγουράκια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα κομμένη σε μικρότερα κομμάτια
  • κορνφλάουρ
  • λάδι για τηγάνισμα

για την μαρινάδα:

  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 3 κουτ. σούπας oyster sauce ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κουτ. γλυκού πικάντικη πάπρικα ΜΠΑΧΑΡ
  • αλάτι

BALINEZIKO-KOTOPOYLO-1-1Ανακατέψτε όλα τα υλικά για την μαρινάδα.

Περάστε τα κομμάτια του κοτόπουλου από την μαρινάδα και μετά από το κορνφλάουρ.

Τηγανίστε τα σε καυτό λάδι. Τηγανίστε την γλυκοπατάτα σε καυτό λάδι.

Βάλτε το ρύζι στο κέντρο ενός πιάτου και μοιράστε γύρω από το ρύζι το τηγανητό κοτόπουλο, τα αυγά, τις τηγανητές γλυκοπατάτες, το λάχανο και το αγγούρι.

 

Κρουασάν με κρέμα Αμυγδάλου

Υλικά για 6 κρουασάν
  • 6 κρουασάν βουτύρου
  • 100 γρ. αμύγδαλα φιλέ για την επιφάνεια
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • αντικολλητικό χαρτί SANITAS

για την κρέμα αμυγδάλου:

  • 150 γρ. αμύγδαλα τριμμένα
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 2 αυγά
  • λίγες σταγόνες εσάνς βανίλιας ΜΠΑΧΑΡ
για το σιρόπι:
  • 100 ml νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 1 σφηνάκι ρούμι

KROYASSAN-ME-KREMA-AMYGDALOYΕτοιμάστε το σιρόπι: Βάλτε την ζάχαρη και το νερό στην κατσαρόλα και βράστε τα για 3 λεπτά.

Κατεβάστε από την φωτιά, προσθέστε το ρούμι και αφήστε να κρυώσει.

Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη και προσθέστε τα αυγά, τα αμύγδαλα, το αλεύρι και την βανίλια.

Κόψτε τα κρουασάν στη μέση και σιροπιάστε το κάτω μέρος. Βάλτε 2 κουταλιές κρέμα στο άνοιγμα κάθε κρουασάν, κλείστε τα, σιροπιάστε τα με ένα πινέλο, απλώστε λίγη κρέμα στην επιφάνεια και πασπαλίστε με τα αμύγδαλα φιλέ.

Βάλτε τα κρουασάν σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τα στους 175ο C στον αέρα για 15 λεπτά.

Πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη και σερβίρετε.

 

Τρόποι σερβιρίσματος του εσπρέσο

TROPOI-SERBIRISMATOS-ESPRESSOΑνάλογα με την προέλευση του καφέ και το χαρμάνι κόκκων που έχουμε επιλέξει, μπορούμε να απολαύσουμε έναν εσπρέσο σε 3 εκδοχές.

Ristretto με συμπυκνωμένη γεύση σε φλιτζάνι των 25 ml για έντονο καφέ με μεστό σώμα όπως ένας Ristretto της Nespresso.

Κλασσικό Εσπρέσο σε φλιτζάνι των 40 ml για έναν απολαυστικό Ristretto της Nespresso.

Lungo σε φλιτζάνι των 110 ml για φίνο εσπρέσο και ποικιλίες καφέ που έχουν ξεχωριστές αρωματικές νότες όπως ένας Bukella ka Ethiopia της Nespresso.

Όπως και να τον ετοιμάσετε, ένας εσπρέσο γίνεται ακόμη πιο απολαυστικός όταν τον συνοδεύουμε με μικρές γλυκές λιχουδιές.

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes