Επεισόδιο 21 – Ίος & Σαντορίνη Σάββατο 23 Μαΐου 2015

1000 ΜΙΛΙΑ ΓΕΥΣΕΙΣ με τον Βαγγέλη Δρίσκα

Στο 21o επεισόδιο της ταξιδιωτικής – γαστρονομικής εκπομπής «1000 Μίλια Γεύσεις», συνεχίζουμε το ταξίδι μας στην Σαντορίνη, σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως για να συναντήσουμε και εδώ ανθρώπους που έχουν ένα κοινό πάθος: την αγάπη για την γαστρονομία και την φιλοξενία. Η Σαντορίνη είναι γνωστή για το ηφαιστειογενές έδαφος της και για την μοναδική γεύση των προϊόντων που παράγονται στο νησί. Γι’ αυτό επισκεπτόμαστε ένα από τα πιο παλιά οινοποιεία του νησιού για να μάθουμε τα πάντα για τους Σαντορινιούς αμπελώνες και για τα κρασιά που παράγονται εκεί. Επόμενη στάση Φηρά. Σε έναν ανεμόμυλο που έχει μετατραπεί σε εστιατόριο, δοκιμάζουμε την μοντέρνα εκδοχή της τοπικής κουζίνας με τις πιο σύγχρονες τεχνικές και τους πιο ευφάνταστους συνδυασμούς. Ξενάγηση στη συνέχεια στις ομορφιές του νησιού, από το Αμμούδι μέχρι την Βλυχάδα, με εικόνες μοναδικής ομορφιάς.

Αποχαιρετούμε την Σαντορίνη και συνεχίζουμε το ταξίδι μας στην Ίο, το νησί με τις πιο γλυκές μυρωδιές από τα άγρια αρωματικά στις Κυκλάδες. Συναντάμε τους ανθρώπους που ανεβάζουν τα στάνταρντς στην φιλοξενία και προσφέρουν απλόχερα όλες τις ανέσεις στους επισκέπτες τους. Δίπλα στην Χώρα, δοκιμάζουμε το τυπικό ελληνικό πρωινό και πολλές ακόμη μοντέρνες ιδέες της κυκλαδίτικης κουζίνας και κλείνουμε το ταξίδι με μία επίσκεψη στο τυροκομείο για να συναντήσουμε τον άνθρωπο – θησαυρό γνώσεων που μας αποκαλύπτει όλα τα μυστικά παραγωγής των πεντανόστιμων τοπικών τυριών.

Όλα αυτά σε ένα μοναδικό επεισόδιο με τις πιο όμορφες εικόνες από το Αιγαίο και τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες φαγητού, που μας διηγούνται οι σημαντικότεροι άνθρωποι της τοπικής γαστρονομικής σκηνής.

«1000 Μίλια Γεύσεις»: Ταξιδέψτε στα πιο συναρπαστικά μέρη του πλανήτη και δοκιμάστε μοναδικές γεύσεις παρέα με τον Βαγγέλη Δρίσκα κάθε Σάββατο βράδυ στις 20.00 στον ΣΚΑΪ.

Φωτογραφίες από το τηλεοπτικό γύρισμα στην Ίο & Σαντορίνη

Σαντορίνη-Ίος επεισόδιο 21

Ματσάτα με κόκορα κοκκινιστό και ξινοτύρι

  • 1 πακέτο Ματσάτα ΧΡΥΣΗ ΣΕΙΡΑ MISKO
  • 1 κόκορα κομμένο σε μερίδες
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 1 κιλό ντοματίνια
  • 2 κουτ. σούπας πολτό σαντορινιάς ντομάτας τριπλής συμπύκνωσης SANTO
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας θυμάρι ΜΠΑΧΑΡ
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι ΜΠΑΧΑΡ
  • 150 γρ. ξινοτύρι Ίου
  • φύλλα φρέσκου βασιλικού για το σερβίρισμα

KOKORAS-KOKINISTOS-ME-MATSATA-SITEΠολτοποιήστε τα ντοματίνια και τα κρεμμύδια στο πολυμίξερ.

Αλατοπιπερώστε τα κομμάτια του κρέατος και σοτάρετε τα σε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο.

Όταν ροδίσουν, προσθέστε τα κρεμμύδια με τις ντομάτες. Αφήστε τα για 4-5 λεπτά σε μέτρια φωτιά και προσθέστε τον πολτό ντομάτας, τον πολτό σκόρδου, το θυμάρι, την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.

Μαγειρέψτε το φαγητό σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα περίπου μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

Βράστε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά σύμφωνα με τον χρόνο που αναφέρεται στη συσκευασία και στραγγίστε τα.

Σερβίρετε τα ζυμαρικά με την σάλτσα και το κρέας, το ξινοτύρι και τα φύλλα του βασιλικού.

 

Μπαλίτσες τυριών με ξηρούς καρπούς και φρέσκα σαλατικά

  • 1 σακουλάκι μείγμα ξηρών καρπών για σαλάτες, Μεσογειακή ή Ιταλική Fruits for
  • Snacks SDOUKOS
  • 200 γρ. ξινοτύρι
  • 300 γρ. γλυκιά μυζήθρα
  • 2 κουτ. σούπας μαύρο σουσάμι ΜΠΑΧΑΡ
  • ποικιλία φρέσκων σαλατικών
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού πορτοκάλι λεμόνι KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • αλάτι
  • αντικολλητικό χαρτί SANITAS
  • γάντια μίας χρήσης SANITAS

SALATA-ME-BALITSES-TYRIOY-KAI-KARPOYS-SITEΑνακατέψτε το ξινοτύρι, την μυζήθρα και το μαύρο σουσάμι.

Πλάστε μικρές μπάλες και καλύψτε τες με το μείγμα ξηρών καρπών.

Αφήστε τες σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και διατηρήστε τες στο ψυγείο μέχρι να τις σερβίρετε.

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το ελαιόλαδο, την κρέμα βαλσαμικού και λίγο αλάτι. Βάλτε σε ένα μπολ τα σαλατικά, περιχύστε με την βινεγκρέτ και ανακατέψτε με απαλές κινήσεις.

Σερβίρετε με τις μπαλίτσες τυριού.

 

Σοκολατένιο ρόφημα καφέ

  • 1 εσπρέσο Ciocattino NESPRESSO
  • 50 ml σιρόπι σοκολάτας
  • 1 μπάλα παγωτό σοκολάτα
  • 4 κουτ. σούπας τριμμένο πάγο
  • 100 ml κρύο άπαχο γάλα

CIOCATINO-ROFHMA--NESPRESSO-SITEΒάλτε στο σέικερ 2 κουταλιές τριμμένο πάγο και το παγωτό. Ετοιμάστε τον εσπρέσο και ρίξτε τον στο σέικερ.

Ανακινήστε καλά.

Σε ένα μεγάλο ποτήρι, βάλτε το σιρόπι σοκολάτας και ρίξτε το περιεχόμενο του σέικερ.

Προσθέστε τον υπόλοιπο τριμμένο πάγο, ετοιμάστε κρύο αφρόγαλα και ρίξτε το επάνω στο μείγμα καφέ και παγωτού.

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes