Επεισόδιο 20 – Σαντορίνη

1000 ΜΙΛΙΑ ΓΕΥΣΕΙΣ με τον Βαγγέλη Δρίσκα

Στο 20o επεισόδιο της ταξιδιωτικής – γαστρονομικής εκπομπής «1000 Μίλια Γεύσεις», ταξιδεύουμε στην Σαντορίνη, σε έναν από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς παγκοσμίως για να συναντήσουμε και εδώ ανθρώπους που έχουν ένα κοινό πάθος: την αγάπη για την γαστρονομία και την φιλοξενία.

Η Σαντορίνη όμως μας χαρίζει παράλληλα και εικόνες μοναδικής ομορφιάς από την καλντέρα με τα νησιά από λάβα μέχρι τα υπόσκαφα της Οίας και φυσικά το φημισμένο της ηλιοβασίλεμα για το οποίο έρχονται εδώ επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Οι περιηγήσεις μας ξεκινάνε από το Φηροστεφάνι όπου απολαμβάνουμε το πρωινό μας με θέα στην καλντέρα, και μετά πάμε στον Περίβολο σε ένα από τα πιο όμορφα beach bars του νησιού για ένα δροσερό κοκτέιλ δίπλα στη θάλασσα.

Στάση για μεσημεριανό στη Seleni Meze όπου ο Γιώργος Χατζηγιαννάκης, από τους πρωτοπόρους της γαστρονομικής σκηνής του νησιού, μας ξεναγεί στην σαντορινιά κουζίνα και μας παρουσιάζει την μοντέρνα και δημιουργική πλευρά της. Ακολουθεί μία ξενάγηση στο εργοστάσιο ντομάτας του Νομικού στην Βλυχάδα, που έχει γίνει πλέον μουσείο και μέσα από την περιήγηση στις εγκαταστάσεις του, γνωρίζουμε την ιστορία των τελευταίων 100 χρόνων στο νησί.

Το επεισόδιο κλείνει με την πιο ζεστή φιλοξενία στην πιο δημοφιλή ταβέρνα του νησιού όπου δύο αδέρφια από την Κρήτη, εδώ και 10 χρόνια σερβίρουν την πιο νόστιμη μείξη σαντορινιάς και κρητικής κουζίνας. Όλα αυτά σε ένα μοναδικό επεισόδιο με τις πιο όμορφες εικόνες και τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες φαγητού, που μας διηγούνται οι σημαντικότεροι άνθρωποι της τοπικής γαστρονομικής σκηνής.

«1000 Μίλια Γεύσεις»: Ταξιδέψτε στα πιο συναρπαστικά μέρη του πλανήτη και δοκιμάστε μοναδικές γεύσεις παρέα με τον Βαγγέλη Δρίσκα κάθε Σάββατο βράδυ στις 20.00 στον ΣΚΑΪ.

Φωτογραφίες από το τηλεοπτικό γύρισμα στη Σαντορίνη

Επεισόδιο 20 - Σαντορίνη

Σπαγγέτι με κρέμα σαντορινιάς μελιτζάνας

  • 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6 MISKO
  • 4 λευκές μελιτζάνες
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 12 λιαστά ντοματάκια SANTO
  • 1 κουτ. σούπας κάπαρη
  • ανθός αλατιού ΜΠΑΧΑΡ
  • 2 κουτ. γλυκού ξερό βασιλικό ΜΠΑΧΑΡ
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • ελαιόλαδο
  • αλουμινόχαρτο SANITAS
  • φρέσκο βασιλικό για το σερβίρισμα

SPAGHETTI-ME-KREMA-SANTORINIAS-MELITZANAS-SITEΤυλίξτε τις μελιτζάνες με αλουμινόχαρτο και ψήστε τες στους 200ο C στον αέρα για 45 λεπτά. Χαράξτε τες μετά κατά μήκος στη μέση και αφαιρέστε την ψίχα.

Σοτάρετε σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, προσθέστε τα λιαστά ντοματάκια, την ψίχα από τις μελιτζάνες, την κάπαρη, τον πολτό σκόρδου και τον ξερό βασιλικό.

Αλατίστε και αφήστε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.

Πολτοποιήστε με την ράβδο μπλέντερ.

Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και στραγγίστε τα.

Ανακατέψτε με την σάλτσα και σερβίρετε με την γραβιέρα σε φλοίδες και τα φύλλα βασιλικού.

 

Κουφέτο – παραδοσιακό γλυκό κουταλιού Σαντορίνης

  • 250 γρ. αμύγδαλα άσπρα ψίχα Nuts for Snack SDOUKOS
  • 500 γρ. μέλι
  • 3-4 κλωναράκια αρμπαρόριζα
  • αλουμινόχαρτο SANITAS

KOYFETO-SANTORINH-SITEΣε ένα ταψί φούρνου, στρώστε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου και απλώστε τα αμύγδαλα.

Ψήστε στον αέρα στους 180ο C για 12 λεπτά.

Βάλτε στην κατσαρόλα τα αμύγδαλα και 3 κουταλιές μέλι.

Αφήστε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι τα αμύγδαλα να πάρουν χρώμα.

Προσθέστε το υπόλοιπο μέλι, την αρμπαρόριζα, ανακατέψτε και κατεβάστε από την εστία.

Αφήστε το γλυκό να κρυώσει για να το σερβίρετε.

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes