Επεισόδιο 2 Σιγκαπούρη 2ο μέρος - Σάββατο 1 Νοεμβρίου στις 20.00 στον ΣΚΑΪ

1000 ΜΙΛΙΑ ΓΕΥΣΕΙΣ με τον Βαγγέλη Δρίσκα

Στο 2ο επεισόδιο της ολοκαίνουργιας ταξιδιωτικής – γαστρονομικής εκπομπής «1000 Μίλια Γεύσεις», ο Βαγγέλης Δρίσκας συνεχίζει την ξενάγηση στην συναρπαστική γαστρονομική σκηνή της Σιγκαπούρης. Ο Βαγγέλης και αυτή την εβδομάδα δοκιμάζει τοπικές γεύσεις, συναντά σεφ και ανθρώπους της γαστρονομίας, μπαίνει σε κουζίνες για να μοιραστεί μαζί μας μοναδικές γεύσεις της τοπικής κουζίνας. Το ταξίδι αυτή την εβδομάδα ξεκινά από το Tian Tian Chicken Rice, όπου σερβίρουν το πιο γνωστό πιάτο των κινέζων μεταναστών της Σιγκαπούρης. Στην γειτονική China Town επισκέπτεται το Yam Cha για να δοκιμάσει τα πιο διάσημα και νόστιμα dim sum, τα τυπικά μικρά ορεκτικά της κινέζικης κουζίνας. Συναντά έναν από τους πιο ανερχόμενους σεφ της πόλης, τον Ken Zheng στο ολοκαίνουργιο εστιατόριο που είναι χτισμένο στην αποβάθρα Clifford Pier και δοκιμάζει μεταξύ των άλλων και το πιάτο που μαγείρευε ο παππούς και ο πατέρας του στο ίδιο ακριβώς σημείο εδώ και 70 χρόνια. Το ταξίδι συνεχίζεται σε ένα μοναδικό χώρο που συνδυάζει γεύσεις και τέχνη: το 2amdessertbar. Εκεί συναντά την Janice Wong που έχει βραβευτεί ως η καλύτερη ζαχαροπλάστισσα της Ασίας για το 2013 και το 2014. Η Janice είναι ζωγράφος, και οι γλυκές δημιουργίες της είναι έργα τέχνης. Σειρά έχει το Tea Chapter όπου παρακολουθούμε την παραδοσιακή τελετή παρασκευής τσαγιού και μαθαίνουμε τον αυθεντικό τρόπο σερβιρίσματος. Επόμενη στάση το SAM. Το μουσείο μοντέρνας τέχνης της Σιγκαπούρης κρύβει εκπλήξεις και φιλοξενεί ένα μοναδικό εστιατόριο που σερβίρει «τροφή για σκέψη». Το ταξίδι τελειώνει με μία βόλτα στο μεγαλύτερο υπαίθριο μπάρμπεκιου πάρτι της πόλης, δίπλα σε μία παραλία με τα πιο νόστιμα ψητά κρεατικά και θαλασσινά.

«1000 Μίλια Γεύσεις»: Ταξιδέψτε στα πιο συναρπαστικά μέρη του πλανήτη και δοκιμάστε μοναδικές γεύσεις παρέα με τον Βαγγέλη Δρίσκα κάθε Σάββατο βράδυ στις 20:00 στον ΣΚΑΪ.

Τα 1000 μίλια γεύσεις ταξίδεψαν στη Σιγκαπούρη με

Φωτογραφίες από το τηλεοπτικό γύρισμα στη Σιγκαπούρη (Part 2)

Επεισόδιο 2 - Σιγκαπούρη 2ο μέρος

Spring rolls με γαρίδες και μάνγκο

Υλικά για 16 spring rolls
  • 1 πακέτο χωριάτικο φύλλο ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
  • 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες (μόνο την ψίχα)
  • 1 μάνγκο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 1 κουτ. σούπας oyster sauce ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κουτ. σούπας σόγια σος ΜΠΑΧΑΡ λάδι για τηγάνισμα
  • 2 ασπράδια αυγού αντικολλητικό χαρτί SANITAS
για την συνοδευτική σάλτσα:
  • 2 κουτ. σούπας κέτσαπ
  • 2 κουτ. σούπας σόγια σος ΜΠΑΧΑΡ
  • 3 κουτ. σούπας χυμό λάιμ
  • 1 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη ΜΠΑΧΑΡ

SPRINGROLLSΚόψτε τα φύλλα σε 4 κομμάτια και ψιλοκόψτε τις γαρίδες.

Ανακατέψτε σε ένα μπολ τις γαρίδες, τα κρεμμυδάκια, τον πολτό σκόρδου, την oyster sauce και την σόγια σος.

Χτυπήστε τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα.

Πάρτε 2 κομμάτια χωριάτικου φύλλου και βάλτε λίγο από το μείγμα με τις γαρίδες και 2 φέτες μάνγκο.

Αλείψτε τις άκρες με το ασπράδι και τυλίξτε ρολό.

Τηγανίστε τα ρολά σε καυτό λάδι και αφήστε τα σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν.

Ανακατέψτε στο μίνι μπλέντερ όλα τα υλικά για την συνοδευτική σάλτσα και σερβίρετε με τα τηγανητά ρολά.

Σουβλάκια κοτόπουλου σατάι

Υλικά για 4 μερίδες
  • 4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
  • ξύλινα καλαμάκια για σουβλάκια
  • γάντια μίας χρήσης SANITAS
για την μαρινάδα:
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κουτ. γλυκού κόλιαντρο τριμμένο
  • 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμά ΜΠΑΧΑΡ
  • 4 κουτ. σούπας σόγια σος ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κουτ. σούπας oyster sauce ΜΠΑΧΑΡ
για την συνοδευτική σάλτσα:
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 3 κουτ. σούπας σπορέλαιο
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 2 κουτ. σούπας σόγια σος ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη ΜΠΑΧΑΡ
  • 250 γρ. γάλα καρύδας ΜΠΑΧΑΡ
  • 100 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 2 τσίλι πιπεριές

SOUBLAKI KOTOPOYLΚόψτε τα φιλέτα του κοτόπουλου σε λεπτές λωρίδες.

Ανακατέψτε τα υλικά για την μαρινάδα και μαρινάρετε τα φιλέτα του κοτόπουλου.

Περάστε τα σε ξύλινα καλαμάκια.

Ψήστε τα στο γκριλ ή σε αντικολλητικό σκεύος στην εστία.

Για την σάλτσα:

Σοτάρετε στο σπορέλαιο το κρεμμύδι, το τζίντζερ και τον πολτό σκόρδου.

Προσθέστε το φυστικοβούτυρο, την σόγια σος, την μαύρη ζάχαρη, τις τσίλι πιπεριές ψιλοκομμένες και το γάλα καρύδας.

Αφήστε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά.

Hainanese chicken rice (κινέζικο κοτόπουλο με ρύζι)

Υλικά για 6 μερίδες
Για το κοτόπουλο:
  • 1 κοτόπουλο
  • 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ (σαν καρύδι)
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 λίτρα νερό
  • αλάτι, πιπέρι για το ρύζι: 500 γρ. ρύζι μπασμάτι ή άλλο μακρύκοκκο
  • 1,5 λίτρο νερό
  • αλάτι
για την συνοδευτική σάλτσα:
  • 2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1 ρίζα λέμονγκρας
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένο τζίντζερ
  • 4 κουτ. σούπας σόγια σος
  • 1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ

HAINANESE CHICKEN RICEΒάλτε το κοτόπουλο ολόκληρο στην κατσαρόλα,

προσθέστε το τζίντζερ, τα κρεμμύδια και τα κρεμμυδάκια, το νερό, αλάτι και πιπέρι.

Μόλις πάρει βράση, χαμηλώστε την ένταση και μαγειρέψτε το κοτόπουλο σε πολύ χαμηλή φωτιά για 1 ½ ώρα.

Βγάλτε το προσεκτικά από την κατσαρόλα, ξεχωρίστε τα φιλέτα του στήθους και το ψαχνό από τα μπούτια και κόψτε τα σε λεπτές φέτες.

Κρατήστε 2 φλιτζάνια από τον ζωμό για την σάλτσα.

Για το ρύζι:

ξεπλύνετε το ρύζι σε ένα σουρωτήρι και μουσκέψτε το σε κρύο νερό για 30 λεπτά.

Στραγγίστε το και βάλτε το στην κατσαρόλα με το νερό.

Αλατίστε και βράστε το σε μέτρια ένταση για 8-10 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσει.

Σβήστε το μάτι, σκεπάστε την κατσαρόλα με μία πετσέτα και με το καπάκι της και αφήστε το ρύζι να σταθεί για 10 λεπτά.

Ξεσκεπάστε, ανακατέψτε και το ρύζι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Για την σάλτσα:

Βάλτε στην κατσαρόλα τον ζωμό του κοτόπουλου, το λέμονγκρας, το κρεμμύδι, τον πολτό σκόρδου, το τζίντζερ, την σόγια σος και βράστε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.

Περάστε την σάλτσα από ένα λεπτό σουρωτήρι, ξαναβάλτε την στην κατσαρόλα και προσθέστε το κορνφλάουρ διαλυμένο σε 3-4 κουταλιές νερό.

Ανακατέψτε και αφήστε για 1-2 λεπτά στην φωτιά.

Συνοδέψτε με αγγουράκι κομμένο σε φέτες και σάλτσα με καυτερές πιπεριές που θα φτιάξετε πολτοποιώντας αρκετές τσίλι πιπεριές με λάδι στο μπλέντερ.

Tags: Spring rolls, μάνγκο, γαρίδες, Σουβλάκια κοτόπουλου σατάι, Hainanese chicken rice, κινέζικο κοτόπουλο με ρύζι

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes