Επεισόδιο 19 – Αθήνα

1000 ΜΙΛΙΑ ΓΕΥΣΕΙΣ με τον Βαγγέλη Δρίσκα

Στο 19o επεισόδιο της ταξιδιωτικής – γαστρονομικής εκπομπής «1000 Μίλια Γεύσεις», συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας στην Αθήνα για να γνωρίσουμε τους επαγγελματίες της γαστρονομίας που έβαλαν σκοπό να κάνουν την ζωή μας πιο νόστιμη. Ανθρώπους που μαγειρεύουν με πάθος, που μας φιλοξενούν και μας περιποιούνται με σεβασμό και συνέπεια εδώ και πολλά χρόνια.

Το μενού έχει: συνάντηση με τον Άρη Βεζενέ, σεφ και εστιάτορα που έχει βάλει τις πιο υψηλές προδιαγραφές στην γεύση και στο σέρβις και κατάφερε να δημιουργήσει σε πολύ λίγα χρόνια ένα εστιατόριο αναφορά για τους επαγγελματίες. Ακολουθεί ο Νίκος Κρητικός που γνωρίζει τα πάντα για το τέλειο ψήσιμο των κρεάτων. Μας υποδέχεται στην κουζίνα του και μοιράζεται τα μυστικά της τέχνης του. Ο Αντώνης Ρούσσος στη συνέχεια μας μυεί στην καλή αστική ελληνική κουζίνα, με γεύσεις κλασσικές και αγαπημένες. Στις διαδρομές μας στην πόλη κάνουμε και μία στάση για να δοκιμάσουμε την νέα νόστιμη συνήθεια των Αθηναίων κάθε Κυριακή. Μπαίνουμε λοιπόν στις κουζίνες του ξενοδοχείου που προσφέρει το καλύτερο brunch της πόλης.

Όλα αυτά σε ένα ακόμη επεισόδιο με τις πιο όμορφες εικόνες και τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες φαγητού, που μας διηγούνται οι σημαντικότεροι άνθρωποι της τοπικής γαστρονομικής σκηνής.

«1000 Μίλια Γεύσεις»: Ταξιδέψτε στα πιο συναρπαστικά μέρη του πλανήτη και δοκιμάστε μοναδικές γεύσεις παρέα με τον Βαγγέλη Δρίσκα κάθε Σάββατο βράδυ στις 20.00 στον ΣΚΑΪ.

Φωτογραφίες από το τηλεοπτικό γύρισμα στην Αθήνα

Επεισόδιο 19 – Αθήνα

Γιουβέτσι με μοσχαράκι και λιαστές ντομάτες

Υλικά για 6 μερίδες
  • 1 πακέτο (500 γρ.) κριθαράκι MISKO
  • 500 γρ. μοσχαρίσια ελιά ΦΑΡΜΕΣ ΩΜΕΓΑ, ΚΤΗΜΑ ΚΟΥΤΣΙΩΦΤΗ
  • 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 2 κολοκυθάκια τριμμένα
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 1⁄2 φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 500 γρ. τριμμένες ντομάτες κονκασέ
  • 5 λιαστές ντομάτες σε λάδι στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ. γλυκού βασιλικό ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ΜΠΑΧΑΡ
  • 5-6 κλωναράκια φρέσκα μυρωδικά
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι και πιπέρι ΜΠΑΧΑΡ
  • αλουμινόχαρτο SANITAS

GIOYBETSI-KRITHARAKI-MOSXARAKI-SITEΣοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο τα λαχανικά, το κρεμμύδι και το σκόρδο.

Αφήστε τα για λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και ρίξτε το κρέας και τα ξερά μυρωδικά, συνεχίστε το σοτάρισμα και σβήστε με το κρασί.

Όταν ροδίσουν, προσθέστε τις ντομάτες, τις λιαστές ντομάτες, την κάπαρη και αλατοπιπερώστε.

Βράστε σε χαμηλή φωτιά για 1 1⁄2 ώρα περίπου με σκεπασμένη την κατσαρόλα.

Ελέγχετε κατά διαστήματα το φαγητό και αν αρχίσει να στεγνώνει, προσθέστε ελάχιστο ζεστό νερό.

Στο τέλος του μαγειρέματος, το φαγητό θα πρέπει να έχει ελάχιστη σάλτσα.

Αδειάστε το σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος και προσθέστε 1.5 λίτρο βραστό νερό και ρίξτε το κριθαράκι.

Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και βάλτε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C και ψήστε το για 20 λεπτά.

 

Φιλέτα σαρδέλας με σάλτσα σύκου

  • 2 πακέτα φιλέτο σαρδέλας φρέσκο STELLA MARE
  • 150 γρ. αλεύρι
  • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • αλάτι, πιπέρι
  • φρέσκια ρίγανη για το γαρνίρισμα
για την σάλτσα σύκου:
  • 250 γρ. ξερSARDELES-SYKO-SITEά σύκα
  • 350 ml κόκκινο κρασί
  • 2 ξύλα κανέλας ΜΠΑΧΑΡ
  • 5 κόκκοι μπαχάρι ΜΠΑΧΑΡ
  • 3 μακροπίπερα ΜΠΑΧΑΡ
  • 2 δαφνόφυλλα ΜΠΑΧΑΡ
  • 5 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι με μέλι KALAMATA PAPADIMITRIOU

Για την σάλτσα σύκου: Βράστε τα ξερά σύκα με το κόκκινο κρασί, τα ξύλα κανέλας, τα δαφνόφυλλα, το μπαχάρι και τα μακροπίπερα.

Αφού βράσουν και μαλακώσουν τα σύκα, πολτοποιείστε τα με 5 κουτ. σούπας βαλσαμικό ξίδι με μέλι.

Αλατοπιπερώστε και αλευρώστε τα φιλετάκια της σαρδέλας και τηγανίστε τα για 1- 2 λεπτά σε ελαιόλαδο.

Αφήστε τα να στεγνώσουν σε αντικολλητικό χαρτί και σερβίρετε τα με την σάλτσα σύκου.

 

Καφές με σιρόπι σοκολάτας και πικραμύγδαλο

Υλικά για 2 καφέδες
  • 2 εσπρέσο Vanilio Nespresso
  • KAFES-ME-SIROPI-SOKOLATAS-KAI-PIKRAMYGDALO-SITE4 κουτ. σούπας σιρόπι σοκολάτας
  • 250 ml κρύο άπαχο γάλα
  • 2 σφηνάκια λικέρ πικραμύγδαλο

Ρίξτε πρώτα το σιρόπι σοκολάτας στα φλιτζάνια και μετά προσθέστε το λικέρ πικραμύγδαλο.

Συνεχίστε φτιάχνοντας εσπρέσο στα φλιτζάνια όπου ήδη έχετε βάλει το σιρόπι σοκολάτας και το λικέρ.

Ετοιμάστε ζεστό αφρόγαλα στο ειδικό εξάρτημα της μηχανής και μοιράστε το στα φλιτζάνια.

Απολαύστε έναν ξεχωριστό αρωματικό καφέ.

 

Ψητά Καλαμάρια με κόκκινο chili , πατάτες baby & σαλάτα ρόκας

Υλικά για 4 μερίδες
  • 4 καλαμάρια μεσαίου μεγέθους
  • 15 πατάτες Baby βρασμένες & κομμένες σε φέτες
  • 2 ψιλοκομμένες κόκκινες τσίλι πιπεριές
  • 200 γρ. ανάμεικτα, φρέσκα μυρωδικά (μαϊντανός, άνιθο, σχοινόπρασο, κόλιανδρος)
  • 1 ματσάκι ρόκα
  • 2 λάιμ
  • 100 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε φέτες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι & πιπέρι

New-Hotel-PSHTO-KALAMARI-CHILLIΑφαιρέστε την εξωτερική μεμβράνη από τα καλαμάρια, χαράξτε τα κατά μήκος από την μία πλευρά για να ανοίξουν σε ένα ενιαίο κομμάτι.

Με ένα αιχμηρό μαχαίρι, χαράξτε διαγώνια από την μία πλευρά, αλλά όχι βαθιά.

Αυτή η τεχνική βοηθάει τα καλαμάρια να «σγουρύνουν» κατά το ψήσιμο.

Στεγνώστε τα σε χαρτί κουζίνας.

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι και προσθέστε λίγο λάδι, τηγανίστε τις πατάτες στο λάδι μέχρι να ροδίσουν, προσθέστε αλάτι και πιπέρι και κρατήστε τες ζεστές.

Για να μαγειρέψετε τα καλαμάρια, ζεσταίνετε το γκριλ ή το τηγάνι σε δυνατή φωτιά, αλατοπιπερώστε τα καλαμάρια και περιχύστε τα με λίγο ελαιόλαδο.

Τοποθετήστε τα καλαμάρια, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω στη σχάρα και το αφήστε να ψηθούν για 2-3 λεπτά, ώσπου να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.

Γυρίστε τα και από την άλλη πλευρά.

Μόλις μαγειρευτούν κόψτε τα σε μικρά κομμάτια και τοποθετείστε τα σε μπολ.

Προσθέστε στα καλαμάρια τις ζεστές πατάτες και τα υπόλοιπα συστατικά προσθέτοντας λίγο περισσότερο ελαιόλαδο.

Ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, προσθέστε αλάτι ή πιπέρι και σερβίρετε σε μια μεγάλη πιατέλα ή σαλατιέρα με τις πατάτες δίπλα.

H συνταγή είναι του σεφ Steven Frost, Εστιατόριο New Taste / New Hotel Athens

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes