Επεισόδιο 18 – Μύκονος, Αθήνα Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

1000 ΜΙΛΙΑ ΓΕΥΣΕΙΣ με τον Βαγγέλη Δρίσκα

Στο 18o επεισόδιο της ταξιδιωτικής – γαστρονομικής εκπομπής «1000 Μίλια Γεύσεις», συνεχίζουμε το ταξίδι μας στην Ελλάδα σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς παγκοσμίως, την Μύκονο, για να συναντήσουμε και εδώ τους ανθρώπους που έχουν το ίδιο πάθος και την αγάπη για την γαστρονομία και την φιλοξενία.

Συναντάμε σεφ, εστιάτορες και ξενοδόχους που υποστηρίζουν την τοπική γαστρονομία, το ελληνικό πρωινό και προωθούν την έννοια της ελληνικής φιλοξενίας σε όλον τον κόσμο. Μπαίνουμε στις κουζίνες εστιατορίων για να δοκιμάσουμε κλασσικά καλοκαιρινά πιάτα με θαλασσινά αλλά και την μοντέρνα πλευρά της ελληνικής κουζίνας με τους πιο ευφάνταστους συνδυασμούς τόσο στην σύνθεση όσο και στην παρουσίαση κάθε πιάτου.

Και μετά από ένα ταξίδι στον κόσμο, η εκπομπή επιστρέφει στην βάση της, στην Αθήνα. Πρώτη στάση, στον πιο παλιό εμπορικό δρόμο της Αθήνας στο Θησείο, για να επισκεφθούμε το πιο καινούργιο και φιλόδοξο πρότζεκτ της περιοχής που φιλοδοξεί να ανατρέψει τους όρους της διασκέδασης συνδυάζοντας τέχνη, μουσική και γαστρονομία.

Όλα αυτά σε ένα ακόμη επεισόδιο με τις πιο όμορφες εικόνες και τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες φαγητού, που μας διηγούνται οι σημαντικότεροι άνθρωποι της τοπικής γαστρονομικής σκηνής.

«1000 Μίλια Γεύσεις»: Ταξιδέψτε στα πιο συναρπαστικά μέρη του πλανήτη και δοκιμάστε μοναδικές γεύσεις παρέα με τον Βαγγέλη Δρίσκα κάθε Σάββατο βράδυ στις 20.00 στον ΣΚΑΪ.

Φωτογραφίες από το τηλεοπτικό γύρισμα σε Μύκονο και Αθήνα

Οι φωτογραφίες του "Saint John Μykonos" είναι από την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου.
"Root Art Space" photos by Petros Dellatolas

Επεισόδιο 18 - Μύκονος, Αθήνα

Η τέλεια γαριδομακαρονάδα

Υλικά για 4 μερίδες
  • 1 πακέτο (500 γρ.) Σπαγγετίνη Χρυσή Σειρά MISKO
  • 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες με το κεφάλι τους
  • 12 γυαλιστερές
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 500 γρ. ντομάτες τριμμένες
  • 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό βασιλικό ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι ΜΠΑΧΑΡ
  • ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • ελαιόλαδο
  • ανθός αλατιού ΜΠΑΧΑΡ
  • πιπέρι ΜΠΑΧΑΡ
  • φρέσκο βασιλικό για το σερβίρισμα

H-TELEIA-GARIDOMAKARONADA-SITEΣοτάρετε σε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο τα κεφάλια από τις γαρίδες, το κρεμμύδι και τον πολτό σκόρδου.

Αφήστε τα για 2-3 λεπτά σε δυνατή φωτιά και σβήστε με το κρασί.

Προσθέστε τις ντομάτες, τον πελτέ ντομάτας, τον βασιλικό, το θυμάρι, την ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι.

Βράστε την σάλτσα για 15 λεπτά.

Όταν μαγειρευτεί, βγάλτε τα κεφάλια από τις γαρίδες, προσθέστε την κρέμα βαλσαμικού και ανακατέψτε.

Σε ένα άλλο τηγάνι σοτάρετε τα σώματα από τις γαρίδες και τα κυδώνια σε λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε τα.

Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και στραγγίστε τα.

Ανακατέψτε τα ζυμαρικά με την σάλτσα, μοιράστε τα θαλασσινά στα πιάτα και γαρνίρετε με ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό.

Μπρουσκέτες με καπνιστό φιλέτο σαρδέλας και πέστο κάπαρης

Υλικά για 12 μπρουσκέτες
    • 12 λαδοκούλουρα
    • 2 πακέτα καπνιστά φιλέτα σαρδέλας STELLA MARE
    • 2 ψητές πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε λεπτές λωρίδες
Για το πέστο κάπαρης:
  • 4 κουτ. της σούπας κάπαρη
  • 1 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 4 κουτ. σούπας αμυγδαλόψιχα
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα βαλσαμικού λεμόνι πορτοκάλι KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 5-6 κουτ. της σούπας τριμμένη γραβιέρα
  • φρέσκια ρίγανη για το γαρνίρισμα

MPROYSKETES-ME-PESTO-KAPARHS-KAI-KAPNISTH-SARDELA-SITEΕτοιμάστε το πέστο κάπαρης:
Βάλτε όλα τα υλικά για το πέστο στον πολυκόπτη και πολτοποιείστε.

Ανοίξτε τα πακέτα με τα καπνιστά φιλέτα σαρδέλας.

Απλώστε τα σε ένα ξύλο κοπής και περιχύστε τα με το ελαιόλαδο που υπάρχει σε σακουλάκια μέσα στις συσκευασίες.

Μοιράστε το πέστο κάπαρης και τις ψητές πιπεριές στα λαδοκούλουρα και βάλτε επάνω τα καπνιστά φιλέτα σαρδέλας.

Γαρνίρετε με κλωναράκια φρέσκιας ρίγανης.

Μουσακάς σε μπουκιές

    • 4 μελιτζάνες
    • 4 κολοκυθάκια
    • 2 πατάτες
    • λάδι για τηγάνισμα
για την σάλτσα κιμά:
    • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ΦΑΡΜΕΣ ΩΜΕΓΑ, ΚΤΗΜΑ ΚΟΥΤΣΙΩΦΤΗ
    • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 2 κουτ. γλυκού πολτός σκόρδου με μείγμα αρωματικών ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
    • 500 γρ. ψιλοκομμένες ντομάτες
    • αλάτι
    • πράσινο πιπέρι ΜΠΑΧΑΡ
για την μπεσαμέλ:
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 1 λίτρο γάλα
  • αλάτι, πιπέρι ΜΠΑΧΑΡ
  • μασίς ΜΠΑΧΑΡ
  • αντικολλητικό χαρτί SANITAS
  • 150 γρ. τριμμένη γραβιέρα

MOYSAKAS-SE-MPOYKIES-SITEΚόψτε τα λαχανικά σε φέτες και τηγανίστε τα σε καυτό λάδι.

Αφήστε τα να στραγγίσουν σε χαρτί κουζίνας.

Ετοιμάστε την σάλτσα κιμά:
Σοτάρετε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και τον πολτό σκόρδου, προσθέστε τον κιμά και αρκετό φρεσκοσπασμένο πιπέρι.

Προσθέστε τις ντομάτες και λόγο αλάτι και μαγειρέψτε για 20 λεπτά σε μέτρια ένταση.

Για την μπεσαμέλ:
Λιώστε το βούτυρο στην κατσαρόλα, προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε και ρίξτε σταδιακά το γάλα.

Αλατοπιπερώστε και προσθέστε 1 – 2 φλούδες μασίς.

Μαγειρέψτε για λίγα λεπτά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίξτε τους κρόκους και 3-4 κουταλιές γραβιέρα και ανακατέψτε με ράβδο μπλέντερ για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Χρησιμοποιήστε μία φόρμα για μάφινς για να στρώσετε τον μουσακά.

Βάλτε σε κάθε θήκη ένα μικρό κομμάτι αντικολλητικού χαρτιού, και στρώστε με τη σειρά πατάτες, μελιτζάνες, κολοκυθάκια, κιμά και μπεσαμέλ.

Πασπαλίστε με γραβιέρα και ψήστε στους 180ο για 30 λεπτά.

Latte Macchiato

Υλικά για 2 ροφήματα
  • 2 εσπρέσο Ristretto NESPRESSO
  • 250 ml κρύο γάλα
  • παγάκια

LATTE MACCHIATO SITEΤρίψτε τα παγάκια στον πολυκόπτη μέχρι να γίνουν σαν γρανίτα και μοιράστε τα στα ποτήρια.

Ετοιμάστε κρύο αφρόγαλα με το γάλα, στο ειδικό εξάρτημα της μηχανής και ρίξτε το επάνω από τα παγάκια.

Ετοιμάστε από έναν εσπρέσο κατευθείαν στα ποτήρια και σερβίρετε.

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes