Επεισόδιο 17 – Τσεχία, Μύκονος, Β. Ταϋλάνδη Σάββατο 21 Μαρτίου 2015

1000 ΜΙΛΙΑ ΓΕΥΣΕΙΣ με τον Βαγγέλη Δρίσκα

Στο 17o επεισόδιο της ταξιδιωτικής – γαστρονομικής εκπομπής «1000 Μίλια Γεύσεις», ταξιδεύουμε σε διαφορετικές περιοχές του πλανήτη για να συναντήσουμε ανθρώπους που έχουν ένα κοινό πάθος: την αγάπη για την γαστρονομία και την φιλοξενία.

Ξεκινάμε από την Πράγα, για να δούμε πώς μία παραδοσιακή οικογενειακή συνταγή, γίνεται το μυστικό της επιτυχίας για ένα γλυκό που φτιάχνεται στην Πράγα και ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο.

Το ταξίδι συνεχίζεται σε έναν από τους δημοφιλέστερους προορισμούς παγκοσμίως, στην δική μας Μύκονο. Εδώ συναντάμε ανθρώπους με πάθος για την δουλειά τους, έναν παραγωγό τοπικών τυριών, έναν σεφ εστιάτορα από την Ιταλία που ερωτεύτηκε το νησί και εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Μύκονο, μπαίνουμε στο εργαστήριο των παραδοσιακών αμυγδαλωτών για να γνωρίσουμε τους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από τα πιο πετυχημένα παραδοσιακά γλυκά.

Επιστρέφουμε στην Ασία για μία ξενάγηση σε ένα από τα πιο όμορφα και καλά κρυμμένα μυστικά ξενοδοχεία του κόσμου και για μία συνάντηση με τον celebrity chef του Mix, μίας από τις μεγαλύτερες αλυσίδες εστιατορίων της Ασίας.

Όλα αυτά σε ένα μοναδικό επεισόδιο με τις πιο όμορφες εικόνες και τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες φαγητού, που μας διηγούνται οι σημαντικότεροι άνθρωποι της τοπικής γαστρονομικής σκηνής.

«1000 Μίλια Γεύσεις»: Ταξιδέψτε στα πιο συναρπαστικά μέρη του πλανήτη και δοκιμάστε μοναδικές γεύσεις παρέα με τον Βαγγέλη Δρίσκα κάθε Σάββατο βράδυ στις 20.00 στον ΣΚΑΪ.

Φωτογραφίες από τα τηλεοπτικά γυρίσματα του επεισοδίου

Επεισόδιο 17 – Τσεχία, Μύκονος, Β. Ταϋλάνδη

Μυκονιάτικη τυρόπιτα

Υλικά για 2 ορθογώνια ταψιά 20Χ30 εκ.
  • 2 φύλλα ζύμης κουρού ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
  • 1 κιλό τυροβολιά
  • 10 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1⁄2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 5 αυγά
  • αλάτι, πιπέρι
  • ταψιά μίας χρήσης SANITAS
  • αντικολλητικό χαρτί SANITAS

MYKONIATIKH TYROPITA SITEΑλατίστε τα κρεμμυδάκια, πιέστε τα με τα χέρια σας για να βγάλουν τα υγρά τους και αφήστε τα για 10 λεπτά σε ένα σουρωτήρι.

Βάλτε σε ένα μπολ την τυροβολιά, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, 4 αυγά, λίγο πιπέρι και ανακατέψτε το μείγμα.

Καλύψτε το εσωτερικό ενός αλουμινένιου ταψιού μίας χρήσης με αντικολλητικό χαρτί.

Ανοίξτε το ένα φύλλο κουρού και κόψτε το στη μέση κατά μήκος της μικρότερης πλευράς.

Απλώστε το ένα φύλλο στο ταψί, αδειάστε την μισή ποσότητα της γέμισης και σκεπάστε με το άλλο μισό φύλλο.

Πιέστε τις άκρες των φύλλων με ένα μαχαίρι προς το εσωτερικό του ταψιού.

Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα υλικά.

Αλείψτε την επιφάνεια με ένα χτυπημένο αυγό. Ψήστε στους 180ο C στον αέρα για 50 λεπτά.

 

Κρέμα καφέ με καρδάμωμο

Υλικά για 4 μπολ
  • 2 εσπρέσο Decaffeinato Intenso Nespresso
  • 300 ml γάλα
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 κρόκους αυγών
  • 125 γρ. καστανή ζάχαρη ΜΠΑΧΑΡ
  • 5 σποράκια καρδάμωμο τριμμένα στο γουδί ΜΠΑΧΑΡ
  • 6 φύλλα ζελατίνης των 2 γρ. το κάθε ένα
  • μπισκότα Nespresso για το γαρνίρισμα

KREMAKAFEMEΜουσκέψτε τα φύλλα της ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό για λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

Βάλτε στην κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, την μισή ποσότητα ζάχαρης και τα σποράκια του καρδάμωμου και αφήστε τα ζεσταθούν.

Σε ένα μπολ χτυπήστε τους κρόκους με την υπόλοιπη ποσότητα ζάχαρης.

Ρίξτε λίγο από το ζεστό μείγμα του γάλακτος, ανακατέψτε και ρίξτε το στην κατσαρόλα.

Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να αρχίσει να πήζει.

Προσθέστε στο τέλος τα φύλλα της ζελατίνης στραγγισμένα και τον καφέ.

Αφήστε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς και μοιράστε το σε μπολ.

Αφήστε στο ψυγείο για 2-3 ώρες για να πήξει η κρέμα.

Σερβίρετε με τα μπισκότα Nespresso.

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes