Επεισόδιο 15 – Chiang Mai Σάββατο 7 Μαρτίου στις 20.00 στον ΣΚΑΪ

1000 ΜΙΛΙΑ ΓΕΥΣΕΙΣ με τον Βαγγέλη Δρίσκα

Στο 15o επεισόδιο της ταξιδιωτικής – γαστρονομικής εκπομπής «1000 Μίλια Γεύσεις», ο Βαγγέλης Δρίσκας φτάνει στο «χρυσό τρίγωνο» της Ασίας, σε μία περιοχή με ξεχωριστό ενδιαφέρον, όπου μπλέκονται οι πολιτισμοί από τρεις διαφορετικές χώρες που συνορεύουν μεταξύ τους: την Μιανμάρ, το Λάος και την Ταϊλάνδη. Το Chiang Mai είναι η μεγαλύτερη και πιο τουριστική πόλη της περιοχής, και με την κάμερα της εκπομπής απολαμβάνουμε πρωτόγνωρες εικόνες.

Επισκεπτόμαστε ένα παραδοσιακό χωριό της περιοχής όπου ζουν οι γυναίκες «με τον μακρύ λαιμό», μπλεκόμαστε με τους ντόπιους στην κυριακάτικη νυχτερινή τους βόλτα και δοκιμάζουμε τοπικό φαγητό του δρόμου, μπαίνουμε στο καλύτερο και μεγαλύτερο ξενοδοχείο της Ταϊλάνδης που μοιάζει με παλάτι με συγκλονιστική παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Αυτό όμως που θα κλέψει τις καρδιές σας, είναι η φάρμα με τους ελέφαντες και οι επιδόσεις τους στην ζωγραφική και στο ποδόσφαιρο.

Και όπως πάντα, δοκιμάζουμε τα πιο ενδιαφέροντα πιάτα της τοπικής κουζίνας στα καλύτερα εστιατόρια της περιοχής και μοιραζόμαστε τα μυστικά και την γνώση των σπουδαιότερων σεφ του Chiang Mai.

Όλα αυτά σε ένα μοναδικό επεισόδιο με καινούργιες εικόνες από μία περιοχή της Ασίας που είναι άγνωστη σε πολλούς και τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες φαγητού, που μας διηγούνται οι σημαντικότεροι άνθρωποι της τοπικής γαστρονομικής σκηνής.

«1000 Μίλια Γεύσεις»: Ταξιδέψτε στα πιο συναρπαστικά μέρη του πλανήτη και δοκιμάστε μοναδικές γεύσεις παρέα με τον Βαγγέλη Δρίσκα κάθε Σάββατο βράδυ στις 20.00 στον ΣΚΑΪ.

Τα 1000 μίλια γεύσεις ταξίδεψαν στην Chiang Mai

Φωτογραφίες από το τηλεοπτικό γύρισμα στη Chiang Mai

Επεισόδιο 15 - CHIANG MAI

Κροκέτες κοτόπουλου με μανιτάρια

  • 800 γρ. φιλέτο κοτόπουλου (μπούτι και στήθος)
  • 250 γρ. μανιτάρια σε φέτες ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. γλυκού πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο
  • 1 κουτ. γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1 φλιτζάνι βρασμένο ρύζι μπασμάτι ΜΠΑΧΑΡ
  • αλάτι
  • ρυζάλευρο
  • ηλιέλαιο
  • γάντια μίας χρήσης και αντικολλητικό χαρτί SANITAS

Για το συνοδευτικό ρύζι:

    • 200 γρ. μανιτάρια σε φέτες ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
    • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 1 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
    • 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
    • 300 γρ. ρύζι μπασμάτι ΜΠΑΧΑΡ
    • 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
    • 1 κουτί γάλα καρύδας (400 ml)
    • ηλιέλαιο
    • αλάτι

KROKETES-KOTOPOYLOY-ME-MANITARIA-SITE-CHIANG-MAIΠεράστε το φιλέτο του κοτόπουλου από την μηχανή του κιμά.

Βάλτε σε ένα μπολ τον κιμά και προσθέστε τα μανιτάρια σε φέτες, το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον πολτό σκόρδου, τον κόλιαντρο, το τζίντζερ, το βρασμένο ρύζι και λίγο αλάτι.

Ζυμώστε το μείγμα και προσθέστε λίγο ρυζάλευρο μέχρι να δέσει.

Πλάστε μικρές κροκέτες, ραντίστε τες με ηλιέλαιο και βάλτε τες με τη σειρά σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Ψήστε στον φούρνο στους 180ο C για 25 λεπτά.

Για το συνοδευτικό ρύζι: Ξεπλύνετε το ρύζι σε άφθονο τρεχούμενο νερό.

Σοτάρετε σε λίγο ηλιέλαιο το κρεμμύδι, το τζίντζερ και την πιπεριά και προσθέστε τα μανιτάρια και τον πολτό σκόρδου.

Αφήστε λίγα λεπτά σε δυνατή φωτιά και μετά ρίξτε το ρύζι, το γάλα καρύδας, 200 ml νερό και λίγο αλάτι και βράστε σε χαμηλή ένταση για 15 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes