Επεισόδιο 14 – Πράγα 2ο μέρος Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στις 20.00 στον ΣΚΑΪ

1000 ΜΙΛΙΑ ΓΕΥΣΕΙΣ με τον Βαγγέλη Δρίσκα

Στο 14o επεισόδιο της ταξιδιωτικής – γαστρονομικής εκπομπής «1000 Μίλια Γεύσεις», ο Βαγγέλης Δρίσκας συνεχίζει το ταξίδι του σε μία από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου, στην Πράγα. Στο δεύτερο επεισόδιο του ταξιδιού μας στην Πράγα γνωρίζουμε την μοντέρνα πλευρά της τσέχικης γαστρονομίας. Επισκεπτόμαστε βραβευμένα εστιατόρια για να δοκιμάσουμε ό,τι πιο καινούργιο έχουν να προσφέρουν οι σημαντικότεροι σεφ της πόλης. Απολαμβάνουμε μοναδικές εικόνες από την γέφυρα του Καρόλου, ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα της πόλης και περπατάμε στους δρόμους και στην πλατεία της παλιάς πόλης με το αστρονομικό ρολόι και δοκιμάζουμε τις τυπικές τσέχικες λιχουδιές του δρόμου. Με την κάμερα της εκπομπής, κάνουμε μία περιήγηση στο Dox, έναν πολυχώρο μοντέρνας τέχνης που κατάφερε να γίνει πολύ σύντομα παγκόσμιος προορισμός. Και σ’ αυτό το επεισόδιο δεν λείπει η κουλτούρα της μπύρας. Επισκεπτόμαστε μία μικρή ταβέρνα μέσα σε μοναστήρι όπου φτιάχνουν τις δικές τους μπύρες και δοκιμάζουμε ένα από τα πιο τυπικά πιάτα της τσέχικης κουζίνας, το ψητό χοιρινό κότσι.

Όλα αυτά σε ένα μοναδικό επεισόδιο με ανθρώπινες ιστορίες φαγητού, ήχους, γεύσεις και εικόνες που μας ταξιδεύουν και μας μαγεύουν.

«1000 Μίλια Γεύσεις»: Ταξιδέψτε στα πιο συναρπαστικά μέρη του πλανήτη και δοκιμάστε μοναδικές γεύσεις παρέα με τον Βαγγέλη Δρίσκα κάθε Σάββατο βράδυ στις 20.00 στον ΣΚΑΪ.

Φωτογραφίες από το τηλεοπτικό γύρισμα στη Πράγα

Επεισόδιο 14 - Πράγα 2ο μέρος

Παραδοσιακό τσέχικο χοιρινό κότσι

Υλικά για 4 μερίδες

tsx

  • 2 χοιρινά κότσια
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 500 ml μπύρα
  • 125 ml κρέμα βαλσαμικού KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 4 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 2 ξύλα κανέλας ΜΠΑΧΑΡ
  • 5-6 κόκκους μπαχάρι ΜΠΑΧΑΡ
  • 3-4 αστεροειδείς γλυκάνισους ΜΠΑΧΑΡ
  • αλάτι, πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • ξυνολάχανο
  • μουστάρδα πικάντικη KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • σάλτσα χορσράντις
  • γάντια μία χρήσης SANITAS

Βάλτε στη γάστρα τα κότσια, τα κρεμμύδια και τα καρότα, την μπύρα, την κρέμα βαλσαμικού

, τον πολτό σκόρδου, τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι.

Προσθέστε 500 ml νερό, σκεπάστε την γάστρα και αφήστε στον φούρνο στους 170ο C στον αέρα για 2 1⁄2 ώρες.

Σερβίρετε με ξυνολάχανο, πικάντικη μουστάρδα και σάλτσα χορσράντις.

Σούπα με ανάμεικτα λαχανικά και χειροποίητα ζυμαρικά

Υλικά για 4 μερίδες
  • 1 πακέτο ανάμεικτα λαχανικά για σούπα ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ
  • 2 λίτρα ζωμό κοτόπουλου
  • 1 κουτ. σούπας μπούκοβο γλυκό
  • 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

για τα χειροποίητα ζυμαρικά:

    • 300 γρ. σκληρό αλεύρι
    • 3 αυγά
    • αντικολλητικό χαρτί SANITAS

soupeΕτοιμάστε την ζύμη για ζυμαρικά:

Στον κάδο του μίξερ βάλτε το αλεύρι και τα αυγά και ζυμώστε τα με τον γάντζο.

Αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί για 30 λεπτά και μετά ανοίξτε την σε φύλλο με το ειδικό εξάρτημα για φύλλο.

Κόψτε την στην συνέχεια σε λεπτές λωρίδες με το ειδικό εξάρτημα του μίξερ.

Αφήστε τα ζυμαρικά σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Βάλτε στην κατσαρόλα τον ζωμό και τα λαχανικά και βράστε τα για 15 λεπτά.

Προσθέστε τα ζυμαρικά και βράστε για 4-5 λεπτά ακόμη.

Προσθέστε την πάπρικα και τον μαϊντανό και σερβίρετε.

Ρόφημα Τιραμισού

Υλικά για 4 ροφήματα
      • 4 εσπρέσο Dharkan ή Kazaar Nespresso
      • 4 μπάλες παγωτό (βανίλια ή σοκολάτα)
      • 4 κουτ. σούπας τριμμένη κουβερτούρα
      • 4 μπισκότα digestive τριμμένα

tiramisoΒάλτε από μία μπάλα παγωτό σε κάθε φλιτζάνι και πασπαλίστε με τα τριμμένα μπισκότα.

Ετοιμάστε τον εσπρέσο κατ’ ευθείαν στο παγωτό.

Πασπαλίστε με την κουβερτούρα και σερβίρετε.

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes