Επεισόδιο 13 – Πράγα 1ο μέρος Σάββατο 21 Φεβρουαρίου στις 20.00 στον ΣΚΑΪ

1000 ΜΙΛΙΑ ΓΕΥΣΕΙΣ με τον Βαγγέλη Δρίσκα

Στο 13o επεισόδιο της ταξιδιωτικής – γαστρονομικής εκπομπής «1000 Μίλια Γεύσεις», ο Βαγγέλης Δρίσκας μας ξεναγεί σε μία από τις πιο όμορφες πόλεις του κόσμου, στην Πράγα.
Στην πόλη με τα πιο όμορφα δείγματα αρχιτεκτονικής, οι όμορφες εικόνες βομβαρδίζουν τις αισθήσεις μας σε κάθε μας βήμα. Στο πρώτο επεισόδιο του ταξιδιού μας στην Πράγα επισκεπτόμαστε και εξερευνούμε το περίφημο κάστρο της που είναι και το πιο σημαντικό αξιοθέατο της πόλης. Αφού θαυμάσουμε την Πράγα από ψηλά, κατηφορίζουμε για να χαθούμε στους πανέμορφους δρόμους και να απολαύσουμε την τοπική γαστρονομία. Εδώ φτιάχνουν τις πιο ξεχωριστές και δυνατές μπύρες του κόσμου και το διαπιστώνουμε δοκιμάζοντας μπύρες και παραδοσιακά πιάτα στο UMedvidku που είναι η πιο παλιά μπυραρία της Πράγας. Επισκεπτόμαστε το καλύτερο εστιατόριο της πόλης το Alcron που αποτελεί σημείο αναφοράς στην τσέχικη γαστρονομία για να γνωρίσουμε την μοντέρνα πλευρά της. Πίνουμε καφέ και απολαμβάνουμε τα μοναδικά τσέχικα γλυκά στο πανέμορφο καφέ Obneci Dum μέσα στο δημαρχείο της πόλης. Δοκιμάζουμε κλασσικές τσέχικες γεύσεις σε ένα από τα πιο πετυχημένα εστιατόρια, το Lokal, σε ένα περιβάλλον που έχει μείνει αναλλοίωτο τα τελευταία 50 χρόνια, πάντα με την συνοδεία τοπικής μπύρας. Στο ενδιάμεσο, απολαμβάνουμε μοναδικής ομορφιάς διαδρομές στην πόλη. Όλα αυτά σε ένα μοναδικό επεισόδιο με τις πιο όμορφες εικόνες και τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες φαγητού, που μας διηγούνται οι σημαντικότεροι άνθρωποι της τοπικής γαστρονομικής σκηνής.

Όλα αυτά σε ένα μοναδικό επεισόδιο με ανθρώπινες ιστορίες φαγητού, ήχους, γεύσεις και εικόνες που μας ταξιδεύουν και μας μαγεύουν.

«1000 Μίλια Γεύσεις»: Ταξιδέψτε στα πιο συναρπαστικά μέρη του πλανήτη και δοκιμάστε μοναδικές γεύσεις παρέα με τον Βαγγέλη Δρίσκα κάθε Σάββατο βράδυ στις 20.00 στον ΣΚΑΪ.

Φωτογραφίες από το τηλεοπτικό γύρισμα στη Πράγα

Επεισόδιο 13 - Πράγα 1ο μέρος

Ρολάκια με κοτόπουλο, πιπεριές και καπνιστό ζαμπόν

Υλικά για 12 ρολάκια
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας ΧΡΥΣΗ ΖΥΜΗ
  • 1 βρασμένο και ξεψαχνισμένο κοτόπουλο ΠΙΝΔΟΣ
  • 8 φέτες καπνιστό ζαμπόν, ψιλοκομμένο
  • 4 ψημένες πολύχρωμες πιπεριές σε άλμη, ψιλοκομμένες
  • 150 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί (γκούντα ή έμμενταλ)
  • 2 κουτ. σούπας πικάντικη μουστάρδα KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
  • ελαιόλαδο
  • αντικολλητικό χαρτί και γάντια μίας χρήσης SANITAS

ROLLAKIA-ME-KOTOPOYLO-PIPERIES-KAI-KAPNISTO-ZAMBON-SITEΣε ένα μπολ ανακατέψτε το ξεψαχνισμένο κοτόπουλο με την μουστάρδα, τις πιπεριές, το ζαμπόν, το τυρί και την πάπρικα.

Ανοίξτε τα φύλλα κρούστας και αλείψτε ένα φύλλο με ελαιόλαδο, διπλώστε το στη μέση, αλείψτε το ξανά με ελαιόλαδο και βάλτε 2 κουταλιές από την γέμιση κατά μήκος της μικρότερης πλευράς.

Τυλίξτε ρολό διπλώνοντας τις άκρες προς τα μέσα.

Βάλτε τα ρολά σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

Αλείψτε τα ρολά με ελαιόλαδο και ψήστε στους 180ο C στον αέρα για 35 λεπτά.

Λουκάνικα μαγειρεμένα με μπύρα

Υλικά για 6 μερίδες
  • 6 χοιρινά λουκάνικα
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 500 ml μπύρα
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα ΜΠΑΧΑΡ
  • 1 κουτ. γλυκού σπόρους κόλιαντρου ΜΠΑΧΑΡ
  • για το συνοδευτικό ξινολάχανο:
  • 500 γρ. άσπρο λάχανο ψιλοκομμένο
  • 500 γρ. κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
  • 150 ml ξίδι βαλσαμικό KALAMATA PAPADIMITRIOU
  • 4 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη ΜΠΑΧΑΡ

LOYKANIKA-ME-MPYRA-SITEΒάλτε στην κατσαρόλα τα λουκάνικα, το κρεμμύδι, τον πολτό σκόρδου, την μπύρα, τον μαραθόσπορο, τον κόλιαντρο και βράστε σε μέτρια φωτιά για 15 – 20 λεπτά ή μέχρι να στεγνώσουν τα λουκάνικα.

Πασπαλίστε με την πάπρικα.

Για το ξινολάχανο: Κόψτε τα δύο είδη λάχανου στο πολυμίξερ και βάλτε τα στην κατσαρόλα. Προσθέστε το ξίδι και την ζάχαρη, ελάχιστο αλάτι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά με σκεπασμένη την κατσαρόλα για 30 λεπτά.

Σερβίρετε τα λουκάνικα με το ξινολάχανο.

 

 

Εσπρέσο σοκολάτα

Υλικά για 4 μερίδες
  • 4 εσπρέσο Livanto, Volluto ή Decaffeinato Nespresso
  • 4 κουτ. σούπας σοκολάτα ρόφημα σε σκόνη
  • 600 ml ζεστό γάλα
  • 150 ml κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί

ESPRESSO-SOKOLATA-1-SITEΒάλτε από 1 κουταλιά ρόφημα σοκολάτας σε κάθε φλιτζάνι και προσθέστε λίγο ζεστό γάλα.

Ανακατέψτε για να διαλυθεί η σοκολάτα.

Βάλτε το φλιτζάνι με την ζεστή σοκολάτα επάνω στην σχάρα της μηχανής Nespresso και ετοιμάστε απευθείας μέσα στο ρόφημα ένα καφέ εσπρέσο.

Γαρνίρετε με σαντιγί.

Συνοδέψτε με μπισκότα ή με το αγαπημένο σας γλυκό.

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes