Επεισόδιο 12 – Jeonju Σάββατο 14 Φεβρουαρίου στις 20.00 στον ΣΚΑΪ

1000 ΜΙΛΙΑ ΓΕΥΣΕΙΣ με τον Βαγγέλη Δρίσκα

Στο 12ο επεισόδιο της ταξιδιωτικής – γαστρονομικής εκπομπής «1000 Μίλια Γεύσεις», ο Βαγγέλης Δρίσκας ολοκληρώνει το ταξίδι του στην Ν. Κορέα, και μας ξεναγεί στην Jeonju μία από τις 8 πόλεις παγκοσμίως που υπό την αιγίδα της UNESCO διατηρούν και προβάλλουν την τοπική γαστρονομία με κάθε τρόπο. Επισκεπτόμαστε ένα τοπικό εστιατόριο που σερβίρει την αυθεντική αυτοκρατορική κουζίνα. Με εντυπωσιακές συνθέσεις υλικών, μοναδικές γεύσεις και πανέμορφα στην εμφάνιση πιάτα, είναι πρόκληση για το μυαλό και τον ουρανίσκο. Με την κάμερα της εκπομπής κάνουμε βόλτα σε ένα παραδοσιακό χωριό, θαυμάζουμε την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των κτιρίων και δοκιμάζουμε τις πιο πρωτότυπες λιχουδιές από street food. Ολοκληρώνουμε το ταξίδι μας με μία επίσκεψη στον περίφημο πύργο της Σεούλ με μοναδικές εικόνες της πόλης από ψηλά, μία βόλτα στον μεγαλύτερο πεζόδρομο του κόσμου και στο παραδοσιακό Bukchon Hanok Village με πολλές μοναδικές εικόνες από μία χώρα που δεν παύει να μας γοητεύει κάθε λεπτό.

Όλα αυτά σε ένα μοναδικό επεισόδιο με ανθρώπινες ιστορίες φαγητού, ήχους, γεύσεις και εικόνες που μας ταξιδεύουν και μας μαγεύουν.

«1000 Μίλια Γεύσεις»: Ταξιδέψτε στα πιο συναρπαστικά μέρη του πλανήτη και δοκιμάστε μοναδικές γεύσεις παρέα με τον Βαγγέλη Δρίσκα κάθε Σάββατο βράδυ στις 20.00 στον ΣΚΑΪ.

Τα 1000 μίλια γεύσεις ταξίδεψαν στην Jeonju με

Φωτογραφίες από το τηλεοπτικό γύρισμα στη Σεούλ και την Jeonju

Επεισόδιο 12 - Jeonju

Cream puffs (Αφράτες μπάλες ζύμης με κρέμα βανίλιας)

Υλικά για 6 μεγάλα Cream puffs

για την ζύμη:

  • 125 ml νερό
  • 125 ml γάλα
  • 125 γρ. ανάλατο βούτυρο ΧΩΡΙΟ
  • 200 γρ. αλεύρι σκληρό
  • 5 μεγάλα αυγά
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • λίγο αλάτι
  • αντικολλητικό χαρτί SANITAS
  • 6 κουτ. σούπας άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
  • για την κρέμα βανίλιας:
  • 1 λίτρο γάλα
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 4 κρόκοι
  • 75 γρ. κορνφλάουρ
  • 1 βανίλια σκόνη
  • μεμβράνη τροφίμων SANITAS

Untitled-1

    Ανακατέψτε το νερό με το γάλα, το βούτυρο, την ζάχαρη και το αλάτι.
    Αφήστε τα σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθούν.
    Κατεβάστε την κατσαρόλα από την φωτιά, ρίξτε το αλεύρι και ανακατέψτε.
    Ξαναβάλτε την κατσαρόλα στην φωτιά και ανακατέψτε μέχρι η ζύμη να σφίξει και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
    Μεταφέρετε την ζύμη στον κάδο του μίξερ.
    Χτυπήστε σε χαμηλή ταχύτητα για λίγα λεπτά μέχρι να κρυώσει ελαφρά.
    Προσθέστε ένα-ένα τα αυγά αφήνοντας το κάθε αυγό να απορροφηθεί από την ζύμη πριν ρίξετε το επόμενο.
    Βάλτε την ζύμη στο κορνέ και σχηματίστε μικρές μπάλες στο μέγεθος του αυγού.
    Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 35 – 40 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος ή μέχρι η επιφάνειά τους πάρει χρυσόξανθο χρώμα.
    Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν πριν να τα γεμίσετε.
    Για την κρέμα βάλτε στην φωτιά το γάλα με την μισή ζάχαρη να ζεσταθεί.
    Ανακατέψτε τους κρόκους με τα αυγά, το κορνφλάουρ, τη βανίλια και την υπόλοιπη ζάχαρη και ρίξτε στο μείγμα λίγο-λίγο το ζεστό γάλα ανακατεύοντας.
    Ξαναβάλτε το μείγμα στην φωτιά και αφήστε το να πάρει βράση ανακατεύοντας.
    Όταν πήξει, κατεβάστε από την φωτιά, αδειάστε την σε ένα μπολ, σκεπάστε την επιφάνεια με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε την να κρυώσει.
    Χαράξτε τα cream puffs στην μέση, γεμίστε τα με την κρύα κρέμα και πασπαλίστε με άχνη ζάχαρη.
BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes