Επεισόδιο 11 – Σεούλ 2ο μέρος Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στις 20.00 στον ΣΚΑΪ

1000 ΜΙΛΙΑ ΓΕΥΣΕΙΣ με τον Βαγγέλη Δρίσκα

Στο 11ο επεισόδιο της ταξιδιωτικής – γαστρονομικής εκπομπής «1000 Μίλια Γεύσεις», ο Βαγγέλης Δρίσκας συνεχίζει το ταξίδι σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς προορισμούς και ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς, στη Σεούλ. Επισκεπτόμαστε μία από τις μεγαλύτερες ψαραγορές της Ασίας που φημίζεται για τα εντυπωσιακά σε μέγεθος και ποιότητα θαλασσινά της και μία κλειστή αγορά που την επισκέπτονται καθημερινά χιλιάδες ντόπιοι για να δοκιμάσουν το πιο νόστιμο φαγητό της πόλης και εδώ μας περιμένουν πολλές εκπλήξεις. Το μοσχαράκι μπουλγκόκι και το κίμτσι, το κλασσικό πικάντικο λάχανο τουρσί, είναι δύο από τα πιο γνωστά πιάτα της κορεάτικης κουζίνας παγκοσμίως και ο Βαγγέλης επισκέπτεται ένα εστιατόριο αυτοκρατορικής κουζίνας και μία σχολή μαγειρικής για να μας δείξουν πώς φτιάχνονται. Οι βόλτες στην πόλη συνεχίζονται με μοναδικές εικόνες από το εμπορικό κέντρο με τα εκατομμύρια επισκέπτες του, με εικόνες και μυρωδιές φαγητού του δρόμου και με μία επίσκεψη σε ένα εστιατόριο που σερβίρει την κουζίνα των μοναχών, με μοναδικούς χορτοφαγικούς συνδυασμούς. Η Σεούλ όμως φημίζεται για την μοντέρνα αρχιτεκτονική της και το σύμπλεγμα κτιρίων της διάσημης Ζαχά Χαντίντ στο κέντρο της πόλης που είναι στ’ αλήθεια πολύ εντυπωσιακό. Εδώ και λίγους μήνες, ένα φουτουριστικό εμπορικό κέντρο που λειτουργεί όλο το 24ωρο, φιλοξενεί τα πιο πρωτοποριακά πρότζεκτς, με γκαλερί, μουσεία, εμπορικά καταστήματα και καφέ και μας δίνουν μία ιδέα για το πώς μπορεί να είναι οι πόλεις του μέλλοντος. Όλα αυτά σε ένα μοναδικό επεισόδιο με ανθρώπινες ιστορίες φαγητού, ήχους, γεύσεις και εικόνες μοναδικής αισθητικής που μας ταξιδεύουν και μας μαγεύουν.

Όλα αυτά σε ένα μοναδικό επεισόδιο με ανθρώπινες ιστορίες φαγητού, ήχους, γεύσεις και εικόνες που μας ταξιδεύουν και μας μαγεύουν.

«1000 Μίλια Γεύσεις»: Ταξιδέψτε στα πιο συναρπαστικά μέρη του πλανήτη και δοκιμάστε μοναδικές γεύσεις παρέα με τον Βαγγέλη Δρίσκα κάθε Σάββατο βράδυ στις 20.00 στον ΣΚΑΪ.

Τα 1000 μίλια γεύσεις ταξίδεψαν στην Σεούλ με

Φωτογραφίες από το τηλεοπτικό γύρισμα στη Σεούλ

Επεισόδιο 11 - Σεούλ 2ο μέρος

Κορεάτικη πίτσα με κοτόπουλο μπάρμπεκιου

Υλικά για 4 μερίδες
  • 2 βάσεις πίτσας
  • 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλου βρασμένο και ξεψαχνισμένο
  • 5 κουτ. σούπας κορεάτικη σάλτσα μπάρμπεκιου (η συνταγή ακολουθεί)
  • 200 γρ. γραβιέρα ΧΩΡΙΟ
  • 3 πολύχρωμες πιπεριές κομμένες σε κύβους
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα για το σερβίρισμα
  • καυτερές πιπεριές για το σερβίρισμα
  • για την κορεάτικη σάλτσα μπάρμπεκιου:
  • 4 κουτ. σούπας σόγια σος ΜΠΑΧΑΡ
  • 2 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη ΜΠΑΧΑΡ
  • 2 κουτ. σούπας λευκό βαλσαμικό ξίδι Kalamata Papadimitriou
  • 1 κουτ. σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 4 κουτ. σούπας μαύρο σουσάμι ΜΠΑΧΑΡ
  • 125 ml νερό
  • 1 κουτ. γλυκού κορνφλάουρ
  • γάντια μίας χρήσης SANITAS

PIZZAMEKOTOPOYLOBBQKOREAΕτοιμάστε την κορεάτικη σάλτσα μπάρμπεκιου: Βάλτε σε μία μικρή κατσαρόλα την σόγια σος, την μαύρη ζάχαρη, το λευκό βαλσαμικό ξίδι, το τριμμένο φρέσκο τζίντζερ, τον πολτό σκόρδου και το μαύρο σουσάμι σπασμένο στο γουδί.

Προσθέστε το νερό και βράστε το μείγμα.

Διαλύστε το κορνφλάουρ σε 2 κουταλιές νερό, ρίξτε το στην σάλτσα και ανακατέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.

Ανακατέψτε σε ένα μπολ το κοτόπουλο με την σάλτσα μπάρμπεκιου και τρίψτε την γραβιέρα στο πολυμίξερ.

Απλώστε λίγη τριμμένη γραβιέρα στην βάση της πίτσας, μετά απλώστε το ψαχνό του κοτόπουλου και τις πιπεριές.

Πασπαλίστε με τριμμένη γραβιέρα και ψήστε στους 220οC στον αέρα, επάνω στην ειδική πέτρα ψησίματος NEFF για πίτσα.

Όταν ψηθεί η πίτσα, πασπαλίστε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και τις καυτερές πιπεριές και σερβίρετε.

Affogato

  • 1 εσπρέσο Capriccio Nespresso
  • 1 μπάλα παγωτό βανίλια
  • μπισκότα Nespresso για το σερβίρισμα

aFOGATOKOREAΒάλτε το παγωτό στο φλιτζάνι και περιχύστε με τον καφέ. Συνοδέψτε με μπισκότα Nespresso.

 

 

Κορεάτικο τηγανητό κοτόπουλο

Υλικά για 4 μερίδες
      • 8 φτερούγες κοτόπουλου ΠΙΝΔΟΣ
      • 4 μπουτάκια κοτόπουλου ΠΙΝΔΟΣ
      • 1 κουτ. σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
      • 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
      • 1 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα
      • 150 γρ. αλεύρι
      • 150 γρ. κορνφλάουρ
      • 400 ml νερό
      • λάδι για τηγάνισμα
      • για την συνοδευτική σάλτσα:
      • 3 κουτ. σούπας σόγια σος
      • 1 κουτ. σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
      • 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
      • 1 κουτ. γλυκού καυτερή πάπρικα
      • 2 κουτ. σούπας λευκό ξίδι βαλσαμικό KALAMATA PAPADIMITRIOU
      • 1 κουτ. σούπας μέλι
      • 1 κουτ. σούπας σουσάμι
      • γάντια μίας χρήσης SANITAS

THGANHTOKOTOPOYLOKOREAΚόψτε τις φτερούγες στις αρθρώσεις, κρατήστε τα δύο κομμάτια με το ψαχνό και πετάξτε το μικρότερο κομμάτι.

Αλατίστε τα κομμάτι του κοτόπουλου, πασπαλίστε με την πάπρικα, τον πολτό σκόρδου και το τζίντζερ.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με το κορνφλάουρ και το νερό.

Βουτήξτε τα κομμάτι του κοτόπουλου στον χυλό και τηγανίστε σε καυτό λάδι.

Αφήστε σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.

Για την συνοδευτική σάλτσα, βάλτε όλα τα υλικά εκτός από το σουσάμι σε μία μικρή κατσαρόλα και ανακατέψτε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να ζεσταθούν.

Περιχύστε τα κομμάτια του κοτόπουλου με την σάλτσα, πασπαλίστε με το σουσάμι και σερβίρετε.

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes