Επεισόδιο 10 – Σεούλ 1ο μέρος Σάββατο 31 Ιανουαρίου στις 20.00 στον ΣΚΑΪ

1000 ΜΙΛΙΑ ΓΕΥΣΕΙΣ με τον Βαγγέλη Δρίσκα

Στο 10ο επεισόδιο της ταξιδιωτικής – γαστρονομικής εκπομπής «1000 Μίλια Γεύσεις», ο Βαγγέλης Δρίσκας μας ξεναγεί σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς προορισμούς όλης της σειράς, στη Σεούλ. Για πρώτη φορά μία ελληνική εκπομπή ταξιδεύει στην Νότια Κορέα για να γνωρίσουμε τη γαστρονομία της και να μας μεταφέρει μοναδικές εικόνες από μία χώρα που είναι άγνωστη στους περισσότερους, και ταυτόχρονα ένας από τους πλέον ανερχόμενους τουριστικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Η Σεούλ, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ασίας, συνδυάζει μοναδικά ασιατική κουλτούρα και δυτικό τρόπο ζωής. Μία πόλη που κρύβει εκπλήξεις σε κάθε σου βήμα, που σε κάνει να χαμογελάς κάθε λεπτό, με τους πιο ζεστούς και φιλόξενους κατοίκους.

Το ταξίδι μας ξεκινά με μία ξενάγηση στο πιο σημαντικό μνημείο της Σεούλ, το αυτοκρατορικό παλάτι που είναι και το πιο όμορφο στην Ασία. Χτισμένο σε μία μοναδική αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, μας προσφέρει εικόνες μοναδικής ομορφιάς. Το γαστρονομικό οδοιπορικό συνεχίζεται με πρωτόγνωρες εικόνες και γεύσεις στον πιο κεντρικό πεζόδρομο της πόλης που φημίζεται για το street food, για να δοκιμάσουμε μοναδικές γλυκές και αλμυρές λιχουδιές της κορεάτικης κουζίνας. Σειρά έχει το αυθεντικό κορεάτικο μπάρμπεκιου που είναι μοναδικό τόσο στον τρόπο προετοιμασίας και ψησίματος όσο και στο τρόπο σερβιρίσματος. Το πρώτο μέρος του ταξιδιού στην Σεούλ, ολοκληρώνεται με τα πιο ξεχωριστά πιάτα της τοπικής κουζίνας που ετοιμάζει ο Βαγγέλης στο εργαστήριο του.

Όλα αυτά σε ένα μοναδικό επεισόδιο με ανθρώπινες ιστορίες φαγητού, ήχους, γεύσεις και εικόνες που μας ταξιδεύουν και μας μαγεύουν.

«1000 Μίλια Γεύσεις»: Ταξιδέψτε στα πιο συναρπαστικά μέρη του πλανήτη και δοκιμάστε μοναδικές γεύσεις παρέα με τον Βαγγέλη Δρίσκα κάθε Σάββατο βράδυ στις 20.00 στον ΣΚΑΪ.

Τα 1000 μίλια γεύσεις ταξίδεψαν στην Σεούλ με

Φωτογραφίες από το τηλεοπτικό γύρισμα στη Σεούλ

Επεισόδιο 10 - Σεούλ 1ο μέρος

Κορεάτικο μοσχαράκι μπάρμπεκιου

Υλικά για 4 μερίδες
  • 800 γρ. μοσχαρίσια κόντρα ή κιλότο
  • 1 μεγάλο αχλάδι καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κουτ. σούπας λευκό βαλσαμικό ξίδι Kalamata Papadimitriou
  • 2 κουτ. σούπας σόγια σος ΜΠΑΧΑΡ
  • 2 κουτ. σούπας μαύρη ζάχαρη ΜΠΑΧΑΡ
  • 2 κουτ. σούπας σουσάμι ΜΠΑΧΑΡ
  • 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • για το σερβίρισμα:
  • ανθό αλατιού ΜΠΑΧΑΡ
  • φύλλα σγουρής σαλάτας
  • αγγούρι ψιλοκομμένο
  • φρέσκα κρεμμυδάκια
  • σάλτσα καυτερής πιπεριάς
  • σόγια σος ΜΠΑΧΑΡ

KOREATIKO BBQ TELIKOΒάλτε στον κάδο του πολυκόπτη το αχλάδι, το κρεμμύδι, το λευκό βαλσαμικό ξίδι, τη σόγια σος, την μαύρη ζάχαρη, το σουσάμι και τον πολτό σκόρδου και πολτοποιήστε τα.

Κόψτε το κρέας σε λεπτές φέτες και περιχύστε το με την μαρινάδα.

Αφήστε για 30 λεπτά και μετά ψήστε για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας) σε αντικολλητική σχάρα.

Σερβίρετε με ανθό αλατιού, φύλλα σγουρής σαλάτας, αγγούρι ψιλοκομμένο, φρέσκα κρεμμυδάκια, σάλτσα καυτερής πιπεριάς, σόγια σος

.

Στριφτά ντόνατς

Υλικά για 20 ντόνατς
  • 450 γρ. σκληρό αλεύρι
  • 1 φακελάκι ξερή μαγιά
  • 250 ml γάλα
  • 30 γρ. ζάχαρη
  • 60 γρ. βούτυρο ΧΩΡΙΟ ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 κρόκους αυγού
  • 1 βανίλια σκόνη
  • λίγο αλάτι
  • λάδι για τηγάνισμα
  • άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
  • μεμβράνη τροφίμων SANITAS
  • αντικολλητικό χαρτί SANITAS

STRIFTA DONUTS SITEΒάλτε το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και προσθέστε την ζάχαρη, το γάλα, το βούτυρο, τους κρόκους, το αλάτι, την βανίλια και τη μαγιά.

Ζυμώστε σε μέτρια ταχύτητα με τους γάντζους του μίξερ μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.

Σκεπάστε τον κάδο με μεμβράνη τροφίμων και αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Μετά, πάρτε μία μικρή ποσότητα και πλάστε την σε χοντρό κορδόνι με μήκος 20 εκ. Δέστε την κόμπο και τηγανίστε σε καυτό σπορέλαιο.

Σερβίρετε με άχνη ζάχαρη και σάλτσα σοκολάτας.

Για τη σάλτσα σοκολάτας:

Βάλτε σε μία μικρή κατσαρόλα 125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη, 125 γρ. ζάχαρη,

125 ml κρέμα γάλακτος, 1 κουτ. σούπας βούτυρο ΧΩΡΙΟ ανάλατο και 1 βανίλια σκόνη.

Αφήστε το μείγμα για λίγη ώρα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Διατηρήστε όση σάλτσα περισσέψει στο ψυγείο.

Mocca Latte

  • 2 εσπρέσο Bukella Nespresso
  • 2 κουτ. σούπας ρόφημα σοκολάτας σε σκόνη
  • 150 ml γάλα για αφρόγαλα

MOKA LATTE SITEΒάλτε από 1 κουταλιά σκόνη σοκολάτας σε κάθε φλιτζάνι.

Ετοιμάστε τους εσπρέσο και ανακατέψτε με την σοκολάτα.

Ρίξτε το κρύο γάλα στα φλιτζάνια.

Ετοιμάστε το αφρόγαλα στο ειδικό εξάρτημα της μηχανής εσπρέσο και μοιράστε το στα φλιτζάνια.

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes