SEASON 1

Επεισόδιο 20 - Σαντορίνη

Σπαγγέτι με κρέμα σαντορινιάς μελιτζάνας

  • 1 πακέτο σπαγγέτι Νο 6 MISKO
  • 4 λευκές μελιτζάνες
  • 2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 κουτ. γλυκού πολτό σκόρδου με ελαιόλαδο ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
  • 12 λιαστά ντοματάκια SANTO
  • 1 κουτ. σούπας κάπαρη
  • ανθός αλατιού ΜΠΑΧΑΡ
  • 2 κουτ. γλυκού ξερό βασιλικό ΜΠΑΧΑΡ
  • 100 γρ. γραβιέρα
  • ελαιόλαδο
  • αλουμινόχαρτο SANITAS
  • φρέσκο βασιλικό για το σερβίρισμα

SPAGHETTI-ME-KREMA-SANTORINIAS-MELITZANAS-SITEΤυλίξτε τις μελιτζάνες με αλουμινόχαρτο και ψήστε τες στους 200ο C στον αέρα για 45 λεπτά. Χαράξτε τες μετά κατά μήκος στη μέση και αφαιρέστε την ψίχα.

Σοτάρετε σε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, προσθέστε τα λιαστά ντοματάκια, την ψίχα από τις μελιτζάνες, την κάπαρη, τον πολτό σκόρδου και τον ξερό βασιλικό.

Αλατίστε και αφήστε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.

Πολτοποιήστε με την ράβδο μπλέντερ.

Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και στραγγίστε τα.

Ανακατέψτε με την σάλτσα και σερβίρετε με την γραβιέρα σε φλοίδες και τα φύλλα βασιλικού.

 

Κουφέτο – παραδοσιακό γλυκό κουταλιού Σαντορίνης

  • 250 γρ. αμύγδαλα άσπρα ψίχα Nuts for Snack SDOUKOS
  • 500 γρ. μέλι
  • 3-4 κλωναράκια αρμπαρόριζα
  • αλουμινόχαρτο SANITAS

KOYFETO-SANTORINH-SITEΣε ένα ταψί φούρνου, στρώστε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου και απλώστε τα αμύγδαλα.

Ψήστε στον αέρα στους 180ο C για 12 λεπτά.

Βάλτε στην κατσαρόλα τα αμύγδαλα και 3 κουταλιές μέλι.

Αφήστε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας τακτικά μέχρι τα αμύγδαλα να πάρουν χρώμα.

Προσθέστε το υπόλοιπο μέλι, την αρμπαρόριζα, ανακατέψτε και κατεβάστε από την εστία.

Αφήστε το γλυκό να κρυώσει για να το σερβίρετε.

BIGTheme.net • Free Website Templates - Downlaod Full Themes

Επικοινωνήστε μαζί μας

d.t.k. Food Multimedia Productions

Μέσω mail

Τηλεφωνικά